Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täydellisen kauden jälkeen

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Ensimmäistä kertaa 2000-luvulla Helsingin Jalkapalloklubi aloittaa Veikkausliigan täydellisen kauden jälkeen. Kuudennen perättäisen mestaruuden, cupin voiton ja historiallisen ensimmäisen Eurooppa-liigan lohkovaiheen jälkeen vaikein tehtävä on pitää yllä samaa tasoa.

Mutta miten vaikeata se on satumaisen kauden jälkeen? Työsarka ei ole yhtään helpottunut viime kaudesta.

Kaikki lähtee pelin kehittämisestä, ja siinä asiassa HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo lienee paras valmentaja Suomessa. HJK pelasi viime kaudella 12 kansainvälistä seurakilpailuottelua, joista se sai arvokasta materiaalia analysoitavaksi kauden jälkeen. Peleissä ja pelien jälkeen Lehkosuo pohti, millä pelin osa-alueilla HJK oli jäljessä vastustajia.

Lehkosuo sanoi Urheilulehden haastattelussa, että erityisesti liikkumisessa (sekä yksilöiden että joukkueen) ja prässäämisessä HJK oli vastustajiaan huonompi. Sen asian parantaminen tällä kaudella on selkeä kehityskohde.

HJK:lla on uudistuneessa joukkueessaan kaksi pelaajaa, joiden palloton liike on korkealuokkaista. Japanilaiset Atom Tanaka ja Mike Havenaar tekevät pallottomana paljon töitä ja liikkeitä, joita harvemmin nähdään suomalaisilta pelaajilta. Kannattaa seurata, miten Tanaka liikkuu vastustajan linjojen välissä.

Jos HJK:lta puuttui Eurooppa-liigassa hieman kovuutta ja kokoa, nyt joukkueesta löytyy sitä. Hyökkääjä Mike Havenaar, keskikenttäpelaaja Guy Moussi ja maalivahti Daniel Örlund ovat kaikki kookkaita ja vahvoja pelaajia.

Samaan aikaan, kun tämän kauden joukkue on jälleen todella vahva, on taustalla epävarmuutta tulevaisuudesta. Monien avainpelaajien sopimukset päättyvät tähän kauteen. Tulevaisuuden joukkueiden rakentamisessa HJK:ssa on valtava työ tällä kaudella.

Ari Virtanen HS
ari.virtanen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!