Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirvelevät sijat, toinen ja neljäs

Urheilu
 
Katja Bäcksbacka Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on ruokatoimittaja.

Kun Marigold Iceunityn luistelijat ymmärsivät hävinneensä Kanadan Nexxice-joukkueelle, heidän ilmeensä kertoivat kaiken. Hopea, vaikka kiiltävä mitali onkin, oli suuri pettymys maailmanmestaruuskultaa tavoitelleille huippu-urheilijoille. Samanlaiset tunnelmat olivat Rockettes-leirissäkin upeasti kulkeneen vapaaohjelman jälkeen.

Nelossija sai alahuulen väpättämään paitsi luistelijoilla myös monella lajiniilolla.

Toinen ja neljäs sija ovat urheilun kirvelevimmät.

Ne saattavat tuntua suomalaisittain epäonnistumisilta erityisesti muodostelmaluistelussa, jossa Suomi on maailman suurvalta. Suomi on saanut lajin MM-kisoista enemmän mitaleja kuin mikään muu maa. Vuodesta 2000 asti pidetyistä virallisista MM-kisoista on tultu kotiin ilman mitalia vain kahdesti.

Kun luistelijoiden ja fanien kyyneleet kuivuvat, toivottavasti Hamiltonissa pidetyistä kisoista jäävät mieleen sijat kaksi ja neljä. Kaksi suomalaisjoukkuetta neljän joukossa on todella hieno tulos. Paljon parempi, kuin millään muulla kilpailuihin osallistuneella maalla.

Ja vaikka suomalaisfanista voi tuntua pahalta, lajille tekee hyvää, kun palkintokorokkeelle pääsevät välillä muutkin. Kova laajeneva kansainvälinen taso lisää lajin arvostusta ja tuo mukaan uusia maita ja luistelijoita.

Katja Bäcksbacka
katja.backsbacka@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!