Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaaohjelmassa tasapeli, lyhytohjelma ratkaisi

Marigold hävisi MM-kullan isäntämaa Kanadalle niukasti 0,67 pisteellä

Urheilu
 
Jussi Nukari lehtikuva
Marigold Iceunity vapaaohjelmassaan Helsingissä huhtikuun alussa.
Marigold Iceunity vapaaohjelmassaan Helsingissä huhtikuun alussa. Kuva: Jussi Nukari lehtikuva

Lyhytohjelma oli yllättäen avainasemassa muodostelmaluistelun MM-taistossa Kanadan Hamiltonissa.

Maailmanmestaruuden kotiyleisönsä edessä napannut Kanadan Nexxice-joukkue sekä toiseksi tullut Suomen Marigold Iceunity päätyivät vapaaohjelmassa tasapisteisiin. Molemmat saivat 143,67 pistettä.

Artikkeliin liittyvät

Koska Nexxice johti mittelöä lyhytohjelman jälkeen 0,67 pisteellä, pääsivät sen luistelijat pujottamaan kaulaansa kirkkaimmat mitalit. Nexxicen kokonaispisteet olivat 214,73, MM-hopean saaneen Marigold Iceunityn 214,06.

Kilpailu ratkesi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

"Totta kai harmittaa, ero MM-kultaan oli niin pieni", myönsi Marigold Iceunityn valmentaja Anu Oksanen kilpailun jälkeen.

"Mutta tytöt saavat olla ylpeitä siitä, miten hienosti luistelivat", Oksanen lisäsi.

"Jo lyhytohjelman jälkeen oli selvää, että kilpailusta tulee tiukka. Mitaleille oli kärkkymässä monta joukkuetta. Me emme saaneet lyhytohjelmassa piiristä ja otteettoman elementin twisseleistä korkeimpia vaikeustasoja, joten menetimme pisteitä siinä."

Pientä lohtua Marigold Iceunity sai siitä, että sen upea ja koskettava sota-aiheinen vapaaohjelma oli komponenttipisteiden eli ns. esittämispisteiden osalta parempi kuin Nexxicen vapaaohjelma. Tasapistetilanteessa Marigoldin vapaaohjelman lasketaan voittaneen vapaaohjelmakilpailun.

MM-kilvan kolmas oli Venäjän Paradise-joukkue, se saavutti kokonaispisteet 203,48. Pronssi oli Venäjän ensimmäinen mitali muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailuissa koskaan.

Suomen toinen joukkue Rockettes jäi neljännelle sijalle pistein 202,44, häviten vain reilun pisteen Venäjän Paradiselle.

Rockettesin Bollywood-aiheinen vapaaohjelma vaikutti katsojan silmään sujuvalta ja virheettömältä, hyvin onnistuneelta suoritukselta. Sensuelli ja kauniisti luisteltu ohjelma ei kuitenkaan saavuttanut tuomariston mielestä korkeita teknisiä vaikeustasoja, joita valmentaja Kaisa Arrateig oli joukkueensa kanssa tavoitellut.

"Neljä kymmenestä elementistä – molemmat läpimenot, linjeeraus-vaakayhdistelmä sekä pivottava blokki – jäi tekniseltä tasoltaan alemmaksi", huokasi pettynyt Arrateig.

"Juuri teknisten vaikeustasojen kanssa teimme ennen kisoja hirveästi töitä. On tässä vähän toivoton olo, kun ei oikein tiedä, miten tähän olisi pitänyt valmistautua, jotta olisi onnistunut", jatkoi Rockettesia 18 vuotta valmentanut Arrateig.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!