Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärpät taas kultajahtiin

Esa Pirneksen kaksi maalia ratkaisivat, että Oulun Kärpät puolustaa Suomen mestaruutta ja vastaan tulee tuttu Tampereen Tappara

Urheilu
 
Kärpät 4 JYP 2 Kärpät finaaliin 4–3

Oulun Kärppien välieräsarjan ratkaisija Esa Pirnes oli vielä syksyllä työtön jääkiekkoilija. Hän harjoitteli Helsingin Salmisaaressa, kunnes tuli kutsu uudestaan kasvattajaseuraan.

Pirnes teki joukkueensa ensimmäisen ja neljännen maalin, kun Kärpät voitti 4–2 odotetun ja kohutun seitsemännen välierän JYPiä vastaan.

Kärpät joutui kestämään piinaavaa jännitystä reilut 59 minuuttia JYPiä vastaan, kunnes Pirnes löi kiekon tyhjään maaliin.

Siihen maaliin päättyivät arvailut tämän vuoden finaaliparista. Kärpät kohtaa Tapparan viime kevään tapaan.

"Tuttu seura meille. Olen ollut finaalissa molemmissa joukkueissa", Pirnes sanoi.

"Ei silläkään olisi ollut väliä, olisiko Lukko tullut vastaan. Olen pelannut molemmissa seuroissa", Pirnes, 38, sanoi ja selvästi tuntui nauttivan tilanteesta. Ottelun henkinen ratkaisu piti olla Joonas Donskoin 3–1-ylivoimamaali kolmannen erän alussa. Sen JYPin Eric Perrin vielä kuittasi, mutta tasoihin jyväskyläläiset eivät pystyneet nousemaan vaikka jauhoivat lopussa melkein pari minuuttia ilman maalivahtia.

Kolmannen erän alkuun tullut 3–1 sai riemun valloilleen Raksilassa, mutta ottelu ei siihen päättynyt, ei edes JYPin jano päästä finaaliin.

Mestari Kärpät otti paikan loppuottelussa, mutta ei voinut olla hetkeäkään varma ennen summeria. JYP teki ottelusta jännittävän ja taisteli viimeiseen sekuntiin.

"Ei tästä paljon keretä nauttimaan, kun keskiviikkona jatkuu", Pirnes sanoi ja korosti kotikentän merkitystä. "Meillä on hyvät fanit ja vähän leveämpi kaukalo", hän sanoi ja vertasi JYPin halliin.

Pirnes tuli kesken viime kauden Kärppiin, kun joukkue tarvitsi vahvistusta ja kokemusta hyökkäyspuolelle.

Sama kuvio toistui tänä kesänä. Pirnes ja avausmaalin syöttänyt Arto Laatikainen olivat ilman sopimusta ja harjoittelivat NHL-pelaajien ja paikkaa odottavien "työttömien" kanssa.

Sieltä Kärpät poimi molemmat mukaansa, eikä valintaa ole tarvinnut katua. Pirnes pelasi samassa ketjussa Saku Mäenalasen ja Sebastian Ahon kanssa. Pirneksen ja Ahon ikäero on 21 vuotta, eikä Mäenalanenkaan ole kuin parikymppinen.

"Eikös se ole hyvä tässä iässä, että saa viettää vähän pitemmän kesäloman", Pirnes heitti tilanteestaan. Hän asuu Espoossa, mutta vanhemmat ja juuret ovat Oulussa.

Kärppien ja JYPin välieräsarjassa kotitaika piti loppuun asti. Se JYPin olisi täytynyt murtaa päästäkseen finaaliin, mutta unelma jäi elämään tuleville kausille.

"Aina uskon, että parempi joukkue menee jatkoon, ja minusta me ansaitsimme tämän", Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

"Tuntuu hyvältä, että päästään pelaamaan unelmasta, ja että on kotietu."

Heikki Miettinen HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!