Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terävä Tappara lähtee jälleen loppuotteluihin

Lukon puhti ei enää riittänyt ratkaisevassa välierässä

Urheilu
 
mika kylmäniemi lehtikuva
Uransa päättävä Ville Nieminen (oik.) halaili Tapparan pelaajia ottelun jälkeen. Vuorossa on Henrik Haapala.
Uransa päättävä Ville Nieminen (oik.) halaili Tapparan pelaajia ottelun jälkeen. Vuorossa on Henrik Haapala. Kuva: mika kylmäniemi lehtikuva
Tappara 4 Lukko 2 Tappara finaaliin 4–3

Pirkanmaalaisesta vieraanvaraisuudesta ei ollut tietoakaan, kun Tampereen Tappara vyöryi kiekkoliigan finaaliin.

Seitsemänteen otteluun venyneen sarjan päätöspeli oli terävän Tapparan hallintaa, kuten numerot 4–2 Lukkoa vastaan kertovat.

Tappara ansaitsi finaalipaikkansa. Sen myönsi raumalaisten päävalmentaja Risto Dufvakin.

"Ratkaisu oli oikeudenmukainen. Kaikilla mittareilla mitattuna sarja oli tasainen", sanoi Dufva, joka oli välierien kokenein valmentaja. "Vain yksi voittaa. Valitettavasti se ei ole nyt Rauman Lukko."

Dufva on valmentanut jokaista neljää välierään päässyttä joukkuetta. Niistä kolmea – JYPiä, Tapparaa ja Lukkoa – viiden viime vuoden aikana.

Dufvan joukot olivat lopulta aseettomia Tapparaa vastaan. Pitkän ottelusarjan rasitus painoi. Silti Lukko jaksoi yrittää loppuun asti ottelussa, joka oli sekavasta tuomarilinjasta huolimatta kelpo kiekkoviihdettä.

Ikuiseksi arvoitukseksi jää, miten Lukon olisi käynyt, jos sen kaksi runkosarjan avainpelaajaa, Ville Vahalahti ja Jerry Ahtola, eivät olisi loukkaantuneet.

Kaksikko teki runkosarjassa yhteensä 77 tehopistettä. "Miten Vahalahti olisi korvattu? Ei mitenkään. Hän oli porukan nopein hevonen", muotoili Dufva, joka kävi heti pelin jälkeen onnittelemassa finalisteja.

Tappara pelaa kolmantena vuotena peräkkäin SM-kullasta. Viime vuonna se hävisi mestaruuden Kärpille ja sitä ennen Ässille. Lukko pelaa viime vuoden tapaan pronssista.

Kauden alku ei luvannut Tapparalle hyvää, ja päävalmentaja Jussi Tapola oli helisemässä.

Heikon syksyn jälkeen kurssi kääntyi. Vielä puolivälierissä HIFK:ta vastaan Tapparan peli yski. Välierissä Lukko oli jo voiton päässä finaaleista.

Miten hopea kääntyy tästä vielä tänä vuonna kullaksi?

"Kahdella hopealla ei ole enää mitään merkitystä. Meidän pitää pelata omaa peliä ja laukoa paljon. Niillä Kärpät tokenee", sanoi tehohyökkääjä Jukka Peltola, jonka 1–0-maali oli yksi kauden hienoimmista.

"Sain lätyn suoraan lapaan. Siitä ei kehdannut enää olla osumatta", sanoi Peltola.

Liigajäät jättävälle Ville Niemiselle tuli paha virhe toisen erän lopussa. Hän menetti kiekon Josh Greenille, joka teki 3–0-maalin. Sääli, että ratkaiseva lipsahdus sattui juuri Niemiselle.

Ari Pusa HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?