Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KTP menettää kotietunsa pudotuspelien alussa

Tyytyvätkö muut seurat sääntö- ja kurinpitoyksikön ratkaisuun?

Urheilu
 
Jukka Matinen
Jukka Matinen

Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoi, että kotkalainen KTP on käyttänyt kuudessa ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa, kun Jukka Matisen pelaajalisenssi oli jäänyt maksamatta.

Kotka menettää kotietunsa Korisliigan puolivälierissä ja välierissä, jos se sinne asti yltää. Lisäksi KTP saa 2 000 euron sakon.

KTP sijoittuu tänään keskiviikkona päättyvässä runkosarjassa vähintään toiseksi. Jos KTP etenee loppuotteluihin tai pronssipeliin, se saa kotietunsa takaisin, ellei vastassa ole runkosarjan voittaja.

Sääntö- ja kurinpitoyksikkö sovelsi liiton sääntöjä. Se olisi voinut tuomita KTP:n häviämään kuusi ottelua, jolloin kotkalaiset olisivat pudonneet runkosarjassa viidenneksi. Yksikön mukaan maksimirangaistus olisi kuitenkin johtanut kohtuuttomaan lopputulokseen seuran huolimattomuuden seurauksena.

KTP kohtaa keskiviikkoillan kotiottelussaan Kauhajoen Karhun. Kamppailun voittaja on runkosarjan ykkönen – ainakin liigataulukossa.

Valittaako yksi tai useampi seura keskiviikkona sääntö- ja kurinpitoyksikön ratkaisusta liittohallitukselle?

Jos näin käy, asian käsittelyssä tulisi kiire. Pudotuspelit alkavat jo ensi lauantaina.

Toiminnanjohtaja Vesa Walldénin mukaan liittohallituksella on valmius puhelinkokoukseen.

Kotkan rangaistuksella on luonnollisesti merkitystä myös viimeisinä pudotuspeleihin selviytyville joukkueille. Joku niistä saa kotiedun, ja sen pääsylipputulot kasvavat.

Sääntö- ja kurinpitoyksiköllä oli lisäksi käsiteltävänään vastalauseet liigapelaajien Justus Kilpisen (Tampereen Pyrintö) ja Teemu Sulosen (Helsinki Seagulls) edustuskelpoisuudesta. Molemmissa tapauksissa vastalauseet hylättiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!