Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aalto sipaisi avausvoiton

Melko kesy ensimmäinen loppuottelu päättyi Tapparan vierasvoittoon

Urheilu
 
Huippuhetket: Kärpät - Tappara 15.4.2015
Huippuhetket: Kärpät - Tappara 15.4.2015
Tappara onnistui yllättämään Kärpät heti finaalisarjan avauksessa haettuaan Raksilasta jatkoerävoiton. Ratkaisuosumasta vastasi Teemu Aalto. Toinen loppuottelu pelataan perjantaina Hakametsässä.
Kärpät je. 2 Tappara 3 Voitot 0–1

Yllättävällä tavalla ratkesi jääkiekon ensimmäinen liigafinaali Oulun Raksilassa. Tapparan kokenut puolustaja Teemu Aalto heitti ranteella puolilöysän kiekon kohti Kärppien maalia, ja siihen se lysti päättyi.

Tappara voitti 3–2 ja johtaa peleissä 1–0. Mestaruuteen vaaditaan neljä kiinnitystä.

Jatkoerää oli ehditty pelata vain minuutti ja 13 sekuntia, kun pelaajat hylkäsivät kaksijakoisissa tunnelmissa juuri jäädytetyn kiiltävän jään.

Artikkeliin liittyvät

Maalivahti Tomi Karhusen puolustukseksi täytyy sanoa, että Aallon laukaus muutti suuntaa Benjamin Maxwellistä.

"Meidän virheisiin ratkesi", puolustaja Arto Laatikainen sanoi. Hän sai ottelussa kovan taklauksen Stephen Dixonilta.

"Aika tuommoinen peruspeli. Ei oikein mitään ihmeellistä tapahtunut", Tapparan maalivahti Juha Metsola sanoi.

"Ehkä vähän tunnusteleva alku. Ei ollut sellaista tunnetta vielä, mutta kyllä siitä menee kiihkeämmäksi.

Avausottelua olisi ollut vaikea erottaa marraskuisesta runkosarjakohtaamisesta, ellei Oulussa olisi ollut valoisaa vielä pelin puolivälissä myös hallin ulkopuolella.

Sellaista intensiteettiä ja ryminää kuin finaaleihin yhdistetään, ei nähty. Avauserässä yritettiin painaa vähän kaasua, toisessa peli siirtyi pintakaasulle ja kolmannessa alkoi varmistelu.

"Täysin voitettavissa oleva joukkue", Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki sanoi. "Tänään pyörähti Tapparalle ja pikkuisen helpolla meni."

Tapparalla oli ensimmäiset ratkaisuhetkensä, kun Jan-Mikael Järvisen mainio syöttö Pekka Jormakalle vei vieraat 2–1-johtoon. Mika Pyörälän ylivoimamaali toisen erän puolivälissä tasasi maalit, ja lukemista 2–2, mentiin jatkoerään.

Erotuomarilinja on puhuttanut pitkin kevättä, ja taas tuli porinan aihetta, kun Dixon niittasi Laatikaisen päin päin laitaa.

Jos taklaus olisi tullut keskialueella, ei Laatikainen olisi tiennyt kumpaan suuntaan lähteä. Kärppien onneksi taklaus tuli oman maalin takana.

Dixon hyppäsi ja Laatikainen työntyi alle. Ryntäysjäähy olisi ollut paikallaan, muttei yhtään enempää.

Pelkästään tuon tilanteen tai parin koukkauksen perusteella ottelua ei voi nimetä valmentaja Jussi Tapolan lanseeraamalla vankilakiekko-termillä.

Heikki Miettinen HS
Oulu

Vesa Koivunen
Tapparan Antti Erkinjuntti ja Kärppien Benjamin Maxwell tekivät maskia Kärppien maalivahdille Tomi Karhuselle voittomaalissa. Teemu Aallon laukaus vaihtoi suuntaa Maxwellista.
Tapparan Antti Erkinjuntti ja Kärppien Benjamin Maxwell tekivät maskia Kärppien maalivahdille Tomi Karhuselle voittomaalissa. Teemu Aallon laukaus vaihtoi suuntaa Maxwellista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!