Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonat juhli Hakametsän hallia Venäjän kaadolla

Aggressiivinen pelaaminen puri itänaapuriin

Urheilu
 
Antti-Pekka Sonninen
Kalle Parkkinen Lehtikuva
Rasmus Ristolainen lennätti Venäjän Sergei Motsiakinia.
Rasmus Ristolainen lennätti Venäjän Sergei Motsiakinia. Kuva: Kalle Parkkinen Lehtikuva
Suomi  3 Venäjä  0

Suomen jääkiekkomaajoukkueen virittely kohti vappuna alkavaa MM-turnausta sujui suotuisissa merkeissä, kun Venäjä kaatui 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) Tampereella torstaina.

Hakametsän hallin 50-vuotisjuhlien hengen mukaisesti joukkueet pelasivat ensimmäisen erän 1960-luvun retrohenkisissä peliasuissa – vieraat Neuvostoliiton punaisissa CCCP-paidoissa.

Lienevätkö vähemmän mairittelevat historiankirjoitukset niiltä ajoilta siivittäneet Leijonia erittäin aggressiiviseen peliin alusta pitäen. Venäläiset saivat maistaa taklauksia joka puolella kenttää.

Suomi pystyi myös pelaamaan näyttävää hyökkäyspeliä, jossa etenkin ketju Sakari Salminen Petri Kontiola–Juhamatti Aaltonen loi tilanteentapaisia melkein joka vaihdossaan. Tulosta syntyi vasta loppusekunneilla Kontiolan löydettyä tyhjän maalin.

Huipputaitavat Kontiola ja Aaltonen muodostanevat ilman muuta parivaljakon MM-joukkueessakin, ja nopea Salminen täydentää heitä hyvin.

Myös kolmikon Teemu Hartikainen–Jarkko Immonen–Antti Pihlström yhteistyö toimi. Kaukalossa oli tosin avausmaalin aikana Pihströmin tilalla jo ykkösvitjan Tommi Huhtala, joka latoi ahdistettunakin Hartikaisen nappisyötön maaliin.

"Oli tosi kiva pelata, tässä ketjussa. Antti on niin kova tekemään töitä, että ehtii joka kiekkoon, ja "Jakke" tasapainottaa peliä", Hartikainen kehui.

Sami Lepistön laukoma 2–0 oli paljolti Pihlströmin ansiota. Niin oikea-aikaisesti hän liukui maskiksi maalivahti Konstantin Barulinin eteen.

Hartikainen onnistui jopa ylivoiman moottorina, vaikkei tarjoilusta syntynytkään maaleja. Venäjänkään pakkopelissä ei ollut tehoja, eikä se edes pyörinyt yhtä jämäkästi kuin Suomen.

"Olimme siinä, kuten kaikilla muillakin osa-alueilla tänään selvästi edellä, kun pelasimme tiiviisti joukkueena. Ylivoimalla pystyimme puristamaan Venäjän boksin pieneksi", Hartikainen luonnehti ylivoimaa.

Barulin oli selvästi työllistetympi kuin Leijonien maalia vartioinut Atte Engren, joka selvisi kuitenkin puhteestaan moitteitta. Toisen erän lopulla kiekko hukkui Engreniltä muutamaksi sekunniksi, mutta venäläiset eivät ennättäneet törkkäämään sitä maaliviivalta verkkoon.

Myös nuoret NHL-puolustajat Jyrki Jokipakka ja Rasmus Ristolainen pysyivät mainiosti mukana venäläiskyydissä eivätkä ainakaan pelanneet itseään ulos MM-joukkueesta.

Etenkin Buffalo Sabresissa NHL-läpimurrossaan onnistunut Ristolainen paransi otteitaan koko ajan pelin edetessä ja palkittiinkin isäntien parhaana.

Antti-Pekka Sonninen
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?