Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettel ja Räikkönen toivovat yhteistä jatkoa

Räikkönen kehuu Ferrari-tallin ilmapiiriä kaikkien aikojen parhaaksi

Urheilu
 
Olivia harris reuters
Sebastian Vettel (vas.) ja Kimi Räikkönen viihtyvät hyvin yhdessä.
Sebastian Vettel (vas.) ja Kimi Räikkönen viihtyvät hyvin yhdessä. Kuva: Olivia harris reuters

Bahrainin kuumaakin kuumempi aurinko kärvensi F1-väkeä Grand Prix -aattona Sakhrikin varikolla. Tavallista kovemmin hiki nousi Ferrarin Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen otsalle, kun ennakkohaastattelut vedettiin kuin saunanlauteilla tallin edustusbunkkerissa.

Vettel on liehuttanut Ferrarin lippua kolmessa avauskisassa joka kerta palkintopallilla. Kimi Räikkönen puolestaan puhuttaa vahvojen kisavetojensa lisäksi myös tänä vuonna päättyvän sopimuksensa vuoksi.

Toivoisiko Vettel, että Räikkönen jatkaa hänen tallikaverinaan myös ensi vuonna?

"Minulla on erittäin hyvät välit Kimin kanssa, eikä mikään siinä suhteessa ole muuttunut nyt tallikaverinakaan. Hän on hyvin suoraviivainen tyyppi, ja mielestäni hän on tehnyt erittäin hyvää työtä. En tiedä Kimin sopimuksen yksityiskohtia. On hänen käsissään, jos hän haluaa jatkaa F1:ssä", Vettel aprikoi ja aurinkoinen ilme vahvisti, että saksalaistähti ilmiselvästi toivoi Räikkösen päättävän jatkaa.

Räikkönen itse suhtautui asiaan huomattavasti ympäripyöreämmin.

"Tietysti sellainen asia on tiimin päätettävä, ja sitä olisi kysyttävä heiltä. Aika kertoo, mitä tapahtuu."

"Täytyy sanoa, että kun aikaisemmin olin Ferrarilla, meillä oli hyvät ajat ja hyvä ilmapiiri. Tämä vuosi on kuitenkin paras siinä, miten ihmiset tekevät yhdessä töitä, ja miten loistava henki meillä on", Räikkönen suitsutti.

Tallipäällikkö Maurizio Arrivabene on tehnyt määrätietoisella johtamisellaan suuren vaikutuksen suomalaisveteraaniin.

"Olemme tunteneet toisemme monta vuotta. Pidän hänestä paljon, olemme ystäviä ja meillä on hyvät suhteet. Hän on hyvä tyyppi tuohon hommaan, jota hän btekee juuri niin kuin sitä pitääkin tehdä."

Entä huhut, että Arrivabene haluaisi pitää Räikkösen Ferrarilla myös ensi vuonna?

"Hän ja muut tekevät sen sopimuksen – tai sitten ei. Täytyy kysyä heiltä", Räikkönen muistutti.

Bahrainin kuumuus sopii Ferrarin autolla, mutta Vettel ja Räikkönen painottavat, että iltakisa vaikuttaa melkoisesti lämpötiloihin.

"Ensimmäinen harjoitus perjantaina ei anna vielä mitään kuvaa, kun ajamme sen niin kuumassa. Onneksi toisesta harjoituksesta saa sitten jo enemmän viitteitä", Räikkönen pohti.

"Automme on toiminut kaikilla radoilla ja kaikissa keleissä. Ei ole syytä, miksi se ei kulkisi täälläkin. Radan muoto antaa mahdollisuuden hyvälle kilpa-ajamiselle. Henkilökohtaisesti minun täytyy saada aika-ajo onnistumaan paremmin. Kun menee ihan äärirajoilla, eikä ole kuin yksi kierros, pienikin virhe maksaa paljon. Täytyy pitää huoli, että äärirajoillakin jää pieni turvamarginaali", Räikkönen kaavaili.

Valtteri Bottas ja Felipe Massa hakevat Bahrainista Williamsin toistaiseksi parasta tulosta. Malesiassa Bottas ja Massa olivat viides ja kuudes.

"Viikon aikana olemme keskittyneet auton säätämiseen niin, että saamme enemmän irti renkaista täällä", Bottas taustoitti.

Heikki Kulta
Manama

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!