Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottas hapuilevasta alkukaudestaan: "Uskon meidän pystyvän parantamaan"

Williamsin tekninen päämies Symonds valaa uskoa suomalaiskuskiinsa

Urheilu
 
Mohammed Al-Shaikh afp
Valtteri Bottas kiersi harjoituksissa Bahrainin rataa auringon laskiessa hiekkadyynien taakse.
Valtteri Bottas kiersi harjoituksissa Bahrainin rataa auringon laskiessa hiekkadyynien taakse. Kuva: Mohammed Al-Shaikh afp

Peräti yhdeksän palkintosijoitusta viime vuonna kaapannut Williams on hapuillut alkukauden pito-ongelmissa. Groven tehtaalla erityishuomiota on kiinnitetty renkaiden toimintalämpöjen varmistamiseen.

Viime kaudella läpilyönnin huippukuljettajien eliittiin tehnyt Valtteri Bottas on varsinkin ollut vaikeuksissa.

Juniori on joutunut luottamaan insinöörien ratkaisuihin, kun seniorikuski Felipe Massa on pystynyt ammentamaan apua omasta pitkästä kokemuksestaan.

Näin Massa on pehmittänyt Bottaksen aika-ajoissa 3–0.

Kisoissakin Williamsin paras tulos on toistaiseksi brasilialaisen neljäs sija Australiassa.

Williamsin tekninen ylijohtaja Pat Symonds on useampaan otteeseen ylistänyt Bottasta ja kiittänyt tämän muistuttavan tekemisiltään jopa hänen aiempia suojattejaan Ayrton Sennaa, Michael Schumacheria ja Fernando Alonsoa.

Helsingin Sanomat tiedusteli perjantaina Sakhirin varikolla, mitä mieltä Symonds on Bottaksen alkukauden esityksistä.

"Valtteri on ollut ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan täydellinen. Hän on ajanut kaksi kisaa kolmesta. Se ei tietenkään ole paras mahdollinen lähtötilanne kenellekään", Symonds totesi.

Kuinka paljon Australiassa tullut selkävamma vei Bottakselta pois Malesian ja Kiinan suorituksista?

"Ei mitään. Menetimme pisteitä vain Australiasta", Symonds laskeskeli.

Miksi Bottas sitten on takerrellut rengaspuolella?

"En sanoisi niin. Valtteri on tehnyt kaiken ihan hyvin tässä kohtaa. Kaikki on menossa oikeaan suuntaan", Symonds vakuutti.

Bottas pitää rimansa todella korkealla. Alkukausi ei ole vastannut hänen huutoonsa odotetulla tavalla.

"Tietysti halusimme olla vähän vahvempia kauden alussa, mutta Ferrari on tehnyt todella ison edistysaskeleen. Sille emme voi mitään. Pystymme parantamaan vain omaa autoamme. Vetopidon parantaminen ja rengaskuluman hallitseminen ovat siinä avaintekijät", Bottas pohti.

"Talvella tavoitteena oli lyhentää eroa Mercedekseen, eikä olla ainakaan huonommalla kuin toisella sijalla. Olemme vähän tavoitteista jäljessä, mutta vielä on pitkä kausi. Paransimme viime kauden aikana paljon, ja uskon meidän pystyvän parantamaan tänäkin vuonna, jotta pääsemme lähemmäs Ferraria ja Mercedestä."

Rengaspuolella parantaminen ei ole yksinkertaista.

"Renkaat toimivat hyvin kapealla alueella, emmekä ole vielä osuneet siihen. Erityisesti meillä on töitä saada pehmeä rengas toimimaan samalla lailla kuin muilla kärkitiimeillä. Siihen keskitymme tehtaalla ja myös Bahrainin harjoituksissa."

Tallikaverin päihittäminen on luonnollisesti myös suomalaiskuskin tähtäimessä.

"Ei se ole niin yksinkertaista. Siihen tarvitaan täällä hyvä aika-ajo ja vahva kisastartti. Olemme oppineet paljon kahdesta viime viikonlopusta, ja uskon, että täällä pärjäämme jo paremmin renkaiden kanssa. Jos pystymme siihen, tuloskin on heti parempi."

Perjantain harjoituksissa Williams noudatti viime vuonna niin hyvin toiminutta strategiaansa kiirehtimättä huippukierroksiin. Tuloslistan kärkeen nousivat odotetusti Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton. Lähimpiä takaa-ajajia olivat Ferrarin Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel.

Bottas oli iltapäivän kuumuudessa kolmanneksi nopein ja pääsi aivan Ferrarien kantaan illallakin.

Heikki Kulta
Manama

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?