Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Se on siinä, tuumasi Ojansivu

Kokkolan Tiikerit vei lentopallotittelin näytöstyyliin

Urheilu
 
Tomi Hirvinen Lehtikuva
Tiikerien Olli-Pekka Ojansivun tunteet purkaantuivat neljännen loppuottelun jälkeen. Hakkuri nautti mestaruudesta täysin siemauksin.
Tiikerien Olli-Pekka Ojansivun tunteet purkaantuivat neljännen loppuottelun jälkeen. Hakkuri nautti mestaruudesta täysin siemauksin. Kuva: Tomi Hirvinen Lehtikuva
Tiikerit 3 Hurrikaani-Loimaa 0 Tiikerit mestari 4–0

Kenellekään ei jäänyt epäselväksi Kokkolan lähes täydessä jäähallissa, kuka otti päällikön roolin, kun Tiikerit rynnisti näytöstyyliin lentopallon miesten Suomen mestariksi lauantai-iltana.

Keltamustiin sonnustautuneet keskipohjalaiset pitivät meteliä ja nauttivat täysin siemauksin, kun Olli-Pekka Ojansivu iski palloja lattiaan. Uransa parasta kauttaan pelaava hakkuri vauhditti Tiikerit 3–0-voittoon Hurrikaani-Loimaasta. Erät päättyivät 25–18, 25–16 ja 26–24 ottelussa, jossa vierailija pääsi nipin napin toiselle tunnille.

"Olen vieläkin hapoilla. Yhtään pidempään en olisi enää jaksanut lyödä palloja", huokaisi Ojansivu, kun palkintoseremoniat olivat hetkeksi tauonneet.

Ojansivu antoi vastustajalle isän kädestä. Mestaruuden sinetöineessä ottelussa hän iski 28 (+21) pistettä. Joukkoon sopi viisi ässää.

Kun kamppailu päättyi, Ojansivu kiipesi tuomaritelineeseen ja huudatti pitkään yli 3 000 hengen katsomoa.

"Halusin olla paras. Jo kauden alussa asetin tavoitteen, että otan yleisön viimeisessä ottelussa", velmuili Ojansivu, jolla on vielä vuosi sopimusta jäljellä Tiikerien kanssa.

Maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo seurasi loppuotteluita tarkasti ja ilahtui monen pelaajan otteista. Tunnustusta sai myös voittajien hakkuri.

"Ojansivu on tehnyt Tiilikaisen [Tiikerien päävalmentaja Tommi Tiilikainen] ja itsensä kanssa hyvää työtä. Hakkurien pelissä puntit kallistuivat eniten Tiikereille", sanoi Sammelvuo ja viittasi Hurrikaani-Loimaan Vladimir Cedicin ailahtelevuuteen.

Tiikerien suvereenin mestaruuden tae oli laadukas ja hyvin valmennettu joukkue. Jokaiselle pelipaikalle löytyi piinkovia ammattimiehiä.

Esimerkiksi yleispelaaja Matti Hietanen antoi vahvan panoksen Tiikerien keväässä. Lauantaina hän teki 12 (+9) pistettä ja sai kaulaansa ensimmäisen kerran kirkkaimman mitalin. Ennestään hänellä oli kymmenen vuoden takaa SM-pronssia, joka tuli Tampereen Isku-Volleyn riveissä.

"Hietasen haluaisin jatkavan tässä joukkueessa. Voisin pitää hänet vaikka kotonani", sanoi Ojansivu pelitoveristaan.

Päävalmentaja Tiilikaisen kaudet Tiikereissä ovat sujuneet upeasti: kaksi mestaruutta ja yksi SM-hopea.

"Vuosi sitten otettiin teemaksi Poika takaisin kotiin. Onnistuimme siinä, mitä lähdimme hakemaan", totesi Tiilikainen.

Hyvää työtä teki myös Hurrikaani-Loimaan päävalmentajan tehtävät jättävä Ville Kakko. Hän valmensi joukkueensa neljännen kerran peräkkäin mitaleille.

Antti Nieminen HS
Kokkola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!