Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallokohut syntyvät somessa

Urheilu
 
Tapio Keskitalo Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Moshtagh Yaghoubi
Moshtagh Yaghoubi

Jalkapallomaailmasta löytyy useita valmentajia ja seurapomoja, jotka haluaisivat räjäyttää sosiaalisen median. Sen verran monta kohua pelaajat ovat viime vuosina somessa aiheuttaneet.

Esimerkiksi Arsenalin manageri Arsenè Wenger ärähti viime joulukuussa siitä, että pelaajien pitäisi kontrolloida sosiaalisen median käyttöään. Valioliigassa ja muissa suursarjoissa monet seurat ovatkin asettaneet sääntöjä sille, milloin ja millaisia viestejä pelaajien on suotavaa julkaista.

Vanhan liiton jäärien harmiksi mennyt aika ei kuitenkaan palaa, ja valtaosa pelaajista käyttää Twitteriä, Facebookia, Instagramia ja muita sosiaalisen median kanavia aktiivisesti. Se heille sallittakoon, sillä esimerkiksi kotimaisessa Veikkausliigassa sosiaalinen media tuo pelaajia lähemmäs yleisöä.

Yksi Veikkausliigan ongelmista on, ettei niin sanottu suuri yleisö tunne pelaajia. Tällä menolla se kohta tuntee.

Veikkausliigan kausi on hädin tuskin alkanut, kun kaksi liigan väriläiskää on jo saanut aikaan kuohuntaa. IFK Mariehamnin Petteri Forsell joutui kauden avausottelussa loukkaantumisen vuoksi vaihtoon. Forsell lähetti pukukopista twiittejä, joissa hän muun muassa pyysi tuomaan koppiin makkaraa.

Osa jalkapalloihmisistä myhäili väriläiskän itseironisille viesteille, osan mielestä ne eivät sopineet ammattiurheilijalle. Eilen keskusteluun nousi kuitenkin tapaus, josta puuttuivat niin itseironia kuin itsehillintäkin.

Rovaniemen Palloseuraan täksi kaudeksi siirtynyt Moshtagh Yaghoubi tykitti Instagramissa sellaista tekstiä työnantajastaan, että heikkopäistä hirvitti: "Tää v....uksen määrä, istun jossain v...n ropsissa penkillä mihin tää maailma on menossa!! Ja tavoite lähtee kesällä v....n suomesta omg", Yaghoubi kirjoitti. Alkuperäisessä tekstissä kirosanoja ei ollut muokattu.

Yaghoubi ei ole kuka tahansa pelaaja, sillä häntä pidetään yhtenä Suomen lupaavimmista keskikenttämiehistä. Hän on myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja.

Yaghoubi poisti viestinsä ja pahoitteli Twitterissä asiaa, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Alkuperäinen viesti lähti kiertämään sosiaalisessa mediassa – missäpä muuallakaan – ja tiedotusvälineissä.

RoPS ei ole ensimmäistä kertaa some-kohussa, sillä myös joukkueen päävalmentajan Juha Malisen twiitit ovat nousseet otsikoihin. Yaghoubin tapauksesta on jo keskusteltu rovaniemeläisjoukkueen sisällä.

Englannin Valioliigassa muutamat pelaajien kirjoitukset ovat johtaneet sanktioihin. Esimerkiksi Rio Ferdinand ja Mario Balotelli ovat saaneet tällä kaudella pelikieltoa ja sakkoja käyttäytymisestään sosiaalisessa mediassa.

Suomessa sakkolinjalle ei ole ainakaan julkisesti menty. Vanhan liiton jäärien harmiksi sosiaalinen media on kuitenkin tullut jalkapalloon jäädäkseen – hyvässä ja joskus pahassa.

Tapio Keskitalo HS tapio.keskitalo@hs.fi
Urheilutoimitus pui jalkapallon ajankohtaisia ilmiöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!