Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärppien pysäyttämätön kolmikko liikaa Tapparalle

Edes Olli Palolan kahden maalin ilta ei riittänyt Tapparalle

Urheilu
 
Huippuhetket: Kärpät - Tappara 18.4.2015
Huippuhetket: Kärpät - Tappara 18.4.2015
Kärpät voitti kolmannen loppuottelun kotonaan niukasti ja nousi finaalisarjassa keulille voitoin 2-1. Loppuhetkien voittomaalista vastasi Julius Junttila. Neljäs finaali pelataan maanantaina Hakametsässä.m
Kärpät 3 Tappara 2 Voitot 2–1

Kiekkokevään hehkutetuin kolmikko, niin sanottu JJJ-ketju, ratkaisi Liigan kolmannen loppuottelun lauantaina Oulun Kärpille. Joonas Donskoi, Joonas Kemppainen ja Julius Junttila tekivät maalin mieheen, kun Tampereen Tappara kaatui oululaisyleisön edessä 3–2. Illan sankariksi nousi tällä kertaa Junttila, joka laukoi voittomaalin Kemppaisen mainiosta syötöstä kolmannen erän loppupuolella.

Junttila syötti tilanteessa kiekon siniviivalle Arto Laatikaiselle ja hiipi takatolpalle kuin varkain.

"Laatikainen nakkasi kaaripallon Kemppaiselle, joka otti hienosti kädellä kiekon haltuun. Vähän toivoin, että Kemppainen huomaisi minut vapaana. Oli kyllä hyvä syöttö", Junttila kertasi voitto-osumaa.

Junttilan, Kemppaisen ja Donskoin muodostama hyökkäysvitja on ollut hurjassa vireessä kevään pudotuspeleissä. Keskushyökkääjä Kemppainen (10+11=21) on enää kolmen pisteen päässä Liigan pudotuspelien piste-ennätyksestä, joka on Ben Eavesin nimissä.

Myös Donskoi (5+15=20) ja Junttila (3+8=11) ovat takoneet kelpo tehopisteet. Junttilan mukaan huippuesityksille on yksinkertainen syy.

"Varmasti se, että olemme pelanneet jo pari vuotta yhdessä, helpottaa tekemistä aika paljon", Junttila sanoi.

Joukkueet joutuivat lauantain otteluun lyhyellä palautumisajalla, kun perjantaina Tampereella pelattu kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla. Alkuminuuttien perusteella näytti siltä, että perjantain iltapuhde olisi painanut liikaa pelaajien jaloissa.

"Ei nyt mennyt hapoille, mutta vähän sellainen dieselmäinen olotila oli", Junttila totesi.

Ensivaikutelma kuitenkin petti, kun viihdyttävässä avauserässä nähtiin lopulta neljä maalia. Kemppainen teki avausmaalin ottelun kuudennella minuutilla, ja Donskoi lisäsi johtoa ylivoimalla.

Kotijoukkueella oli loistavia tilaisuuksia lisämaaleihin, mutta Tappara-maalivahti Juha Metsolan akrobaattiset torjunnat pitivät vieraat mukana pelissä.

"Metsolahan seisoi päällään siellä. Peli olisi voinut olla alussa 4–0", Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Parhaimmillekin pelureille sattuu joskus virheitä. Se nähtiin avauserän loppupuolella, kun Kemppaisen ketju puolusti löysästi ja unohti Olli Palolan täysin vapaaksi maalin eteen. Tapparan maalitykki ampui komean osuman ja tasoitti pelin minuuttia myöhemmin ylivoimalla.

"Se oli aika kylmä suihku, mutta emme jääneet siihen kiinni", Marjamäki totesi.

Toisessa erässä pelaajien väsymys alkoi näkyä. Etenkin Kärppien kiekollinen pelaaminen oli melko sekavaa, ja Tappara käytti tilanteen hyödyksi.

"Peli lähti ottelun edetessä paremmin ja paremmin käyntiin, mutta ei riittänyt", Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Päätöserässä loppuunmyyty Energia-areena jähmettyi hetkeksi paikalleen, kun Tapparan Stephen Dixon loukkaantui vaarallisen näköisesti. Kärppien Ben Maxwellin luistin viilsi tasapainonsa menettänyttä Dixonia pään seudulta. Kanadalaishyökkääjällä oli onni matkassa, sillä ilmeisesti hän vaurioitti tilanteessa vain huulensa.

"Dixon olisi varmasti halunnut olla loppuhetkillä ratkaisemassa", Tapola kommentoi harmillista tilannetta.

Dixon osoitti urheutensa ja palasi Tapparan vaihtopenkille, kun ottelua oli jäljellä reilu minuutti.

Pelaamaan hän pääsee kuitenkin vasta maanantaina, kun finaalisarja jatkuu Tampereella.

Joska Saarinen HS
Oulu

Vesa Koivunen
Kärppien Markus Nutivaara (vas.), Arto Laatikainen, Julius Junttila, Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen juhlivat Junttilan viimeistelemää voittomaalia.
Kärppien Markus Nutivaara (vas.), Arto Laatikainen, Julius Junttila, Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen juhlivat Junttilan viimeistelemää voittomaalia.
vesa koivunen
Tapparan Stephen Dixon loukkaantui vaarallisen näköisesti kolmannessa erässä.
Tapparan Stephen Dixon loukkaantui vaarallisen näköisesti kolmannessa erässä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!