Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin IFK saapui Veikkausliigaan laulaen

Esa Terävän maali toi helsinkiläisille vieraspisteen Maarianhaminasta

Urheilu
 
joakim holmström ålandstidningen
Helsingin IFK:n Jani Bäckman ja IFK Mariehamnin Dever Orgill kamppailevat pallosta.
Helsingin IFK:n Jani Bäckman ja IFK Mariehamnin Dever Orgill kamppailevat pallosta. Kuva: joakim holmström ålandstidningen
IFK Mariehamn 1 HIFK 1

Helsingin IFK:n pitkä odotus päättyi sunnuntaina, kun joukkue pelasi 1–1-vierastasapelin IFK Mariehamnia vastaan.

Odotus oli valtava, sillä HIFK:n edellinen jalkapallon pääsarjapeli nähtiin 1972.

Vähintään 120 helsinkiläisseuran kannattajaa oli saapunut Maarianhaminaan, ja he näkyivät ja kuuluivat. Helsinkiläislaulu raikasi katsomossa läpi ottelun ja todella pitkään päätösvihellyksen jälkeen.

Artikkeliin liittyvät

Matka oli raskas myös pelaajille, jotka lähtivät aamuyöstä Helsingistä Turkuun, hyppäsivät siellä laivaan ja saapuivat Maarianhaminaan kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Sarjapiste oli todella tiukassa, sillä vieraat olivat etenkin avausjaksolla pahasti ottavana osapuolena. HIFK puolusti syvällä omalla puoliskollaan, ja maarianhaminalaiset loivat nipun tekopaikkoja. Avausjaksoa leimasi helsinkiläishermostuneisuus.

Vapaaksi pelattu HIFK:n Esa Terävä laukoi kuitenkin heti toisen puoliajan alussa 1–1-tasoituksen, eikä ottelussa nähty enempää osumia. Kotijoukkue painosti myös toisella jaksolla, mutta vieraiden nopea suunnanmuutospelaaminen alkoi toimia alkua paremmin. Vaihdosta kentälle tulleella Pekka Sihvolalla oli lopussa hyvä paikka tehdä 1–2-osuma.

Oman leimansa otteluun toi kova tuuli, joka sotki pelaamista, kaatoi mainosaitoja ja heitteli palloa sinne tänne.

"Piste tyydyttää, vaikka eka puoliaika oltiin aika kohmeessa, ihmeteltiin kenttää ja tätä pirunmoista tuulta. Toisen puoliajan tasonnostoon olen tosi tyytyväinen. Saimme ekan pelin jännityksen pois", helsinkiläisten valmentaja Jani Honkavaara tiivisti ottelun jälkeen.

Taustalla helsinkiläisjoukkueen kannattajien laulu jatkui – ja jatkui.

Muutamille HIFK:n pelaajille ottelu oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa. Yksi heistä oli keskikentän laitapelaaja Esa Terävä.

"Tuuli vaikutti pelin tasoon selvästi, enkä pysynyt edes laskuissa mukana, kuinka monesti pallo meni suoraan rajan yli. Tämä ei todellakaan ollut paras HIFK."

Terävä myönsi liigadebyytin jännittäneen. "Jännitin hyvällä tavalla. Se on erilaista jännitystä kuin sellainen, että jalka tärisisi. Nyt on saanut tietynlaisen keltanokkaisuuden pois."

Avausmaalin teki kotijoukkueen Dever Orgill 24. peliminuutilla häikäisevällä saksipotkulla.

Tapio Keskitalo HS
Maarianhamina

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?