Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nezirin haamuaika ei pitäne paikkaansa

Valmentaja Jussi Ihamäen mukaan järjestäjien ajanotto oli pahasti pielessä

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Nooralotta Neziri avasi kautensa viikonloppuna Floridassa. Hän hämmästeli itsekin aluksi B-eränsä huimaa aikaa. Kuva on helmikuisista SM-hallikisoista Tampereelta.
Nooralotta Neziri avasi kautensa viikonloppuna Floridassa. Hän hämmästeli itsekin aluksi B-eränsä huimaa aikaa. Kuva on helmikuisista SM-hallikisoista Tampereelta. Kuva: Kalle Parkkinen

Moni yleisurheilufani hieraisi silmiään, kun Yhdysvalloista kuului lauantaina kummia.

Nooralotta Neziri aitoi 100 metrin kilpailussa Floridan Clermontin kisan järjestäjien mukaan B-finaalissa 2,6 metrin myötäisessä tuulessa huippuajan 12,69.

Artikkeliin liittyvät

Ymmällään olivat myös juoksija itse ja hänen henkilökohtainen valmentajansa Jussi Ihamäki, joka ei usko kisaisäntien ajanottoon.

"Mielestäni erän tulokset eivät pidä paikkaansa. Ne ovat selvästi liian hyviä, vaikka varmasti en sitä voi sanoa", Ihamäki sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Sanojensa vakuudeksi Ihamäki mittasi aikoja videolta. Hänen mukaansa ajat ovat 0,4–0,5 sekuntia liian hyviä.

"Todennäköisesti Nooralotan [Neziri] aika oli 13,10:n luokkaa, mikä sekin on erittäin hyvä kauden tässä vaiheessa", Ihamäki totesi.

Neziri juoksi ulkokauden kisa-avauksessaan Clermontissa alkuerässä ajan 13,25. Hänen viime kesänä juoksemansa SE on 12,98.

Ihamäki ei ollut Floridassa yhteydessä kisajärjestäjiin. Hän ihmetteli B-erän loppuaikoja ja teki videokuvan perusteella omat laskelmansa.

"Oli parempi, että virhe havaittiin. Nyt ei tule sellaista tilannetta, että Nooralotta juoksee alkukesästä 13,05 ja ihmettelee, miksei mene kovempaa", valmentaja jatkoi.

A-finaalin voitti Britannian Tiffany Porter ajalla 12,56. Juoksussa oli myötätuulta järjestäjien mukaan 1,8 metriä sekunnissa. Tulos on kauden kärkiaika maailmassa, mikäli se on oikein.

Raja ensi kesän Pekingin MM-kisoihin ja vuoden 2016 Rion olympialaisiin on 13,00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?