Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubin suunnitelmissa uusi superottelu

HJK:n liikevaihto kaksinkertaistui, ja tulos nousi jyrkästi voitolliseksi

Urheilu
 

Helsingin Jalkapalloklubin pääomistaja Olli-Pekka Lyytikäinen sanoo, että ensi kaudella voi olla luvassa jokin viime kesän Barcelona-ottelun kaltainen tapahtuma.

"Kaikenlaisia virityksiä on, mutta niistä kerrotaan sitten, jos jotain tapahtuu", Lyytikäinen sanoo. "Viime kesän tapahtuma oli hieno ilman [ Lionel ] Messiäkin, vaikka oman joukkueen esitykseen en ollutkaan aivan tyytyväinen."

Barcelona kuritti HJK:ta elokuussa täydellä Olympiastadionilla pelatussa ottelussa maalein 6–0. Tapahtuma oli menestys, vaikka urheilullinen anti olisi voinut olla parempikin.

"Jotain sellaista kannattaa yrittää, mutta pitää olla oikea ajankohta ja oikea vastustaja. Katsotaan nyt, mitä me keksitään."

Barcelona-peli oli yksi HJK:n menestyksekkään tilikauden tulonlähteistä. HJK teki suomalaiseksi urheiluseuraksi erinomaisen taloudellisen tuloksen.

Superottelun lisäksi HJK selviytyi Eurooppa-liigaan. Klubin konsernitilinpäätös nousi ennätysmäiseen 10,06 miljoonaan euroon.

Voitto ennen veroja oli liki 694 000 euroa. "Maailman taloudessa on vaikeuksia, ja urheiluseuroilla on aina vaikeaa, niin onhan se iloinen asia, että joskus on tällainenkin tilanne", Lyytikäinen sanoo.

HJK:n liikevaihto kaksinkertaistui edellisestä tilikaudesta, ja tulos nousi jyrkästi voitolliseksi. Pääoman tuotolla mitattuna HJK:n tulos oli erinomainen.

Liikevaihdolla mitaten HJK on jo jääkiekon Liigan suurimpien joukkueiden Helsingin IFK:n ja Oulun Kärppien luokkaa. HJK:n täysin omistama tytäryhtiö Helsinki Stadion Management investoi tilikaudella uuteen harjoitushalliin, mutta yritysliikunta veti tuloksen vahvasti voitolliseksi.

Lyytikäisen mukaan HJK:n menestyksen avain on pitkäjänteinen työ, oikeat strategiset ratkaisut, erittäin hyvät ihmiset avainpaikoilla ja urheilullinen menestys.

"Toki viime vuodelle osui myös eurocup-menestystä ja muuta sellaista, jota ei voi laskea joka vuosi tapahtuvaksi. Sitten on monia pitkäjänteisiä asioita, joilla pystytään toivottavasti parantamaan pysyvästi tulostasoa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!