Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmella treenillä suurpeliin – uusittu tekonurmi puhuttaa ennen Helsingin derbyä

Paikalliskohtaamisen vierasjoukkue HJK ehti pelata kerran Töölön stadionilla

Urheilu
 
Juha Metso
HJK on pelannut yhden Veikkausliigan ottelun Sonera-stadionin uudella tekonurmella. Klubi kohtasi sunnuntaina FC Lahden. Kuvassa ovat FC Lahden Matheus Alves (vas.) ja HJK:n Gideon Baah.
HJK on pelannut yhden Veikkausliigan ottelun Sonera-stadionin uudella tekonurmella. Klubi kohtasi sunnuntaina FC Lahden. Kuvassa ovat FC Lahden Matheus Alves (vas.) ja HJK:n Gideon Baah. Kuva: Juha Metso

Helsingin IFK joutuu erikoiseen tilanteeseen, kun se kohtaa HJK:n jalkapallon Veikkausliigassa torstaina.

Ottelu on IFK:n seurahistorian merkittävin, mutta samalla eräänlainen hyppy tuntemattomaan. Töölön stadion tulee täyteen, ja odotusarvot ovat kattopalkkien korkeudella.

Ottelu on IFK:n kauden ensimmäinen kotipeli ja siten ensimmäinen kerta, kun joukkue pelaa Sonera-stadionin uusitulla nurmella.

"Vaikka fanien puolesta meillä on kotietu, alustaltaan tämä on totutteluvaihe", IFK:n kapteeni Esa Terävä sanoi.

IFK on päässyt harjoittelemaan kahdesti tekonurmelle ja vetää kolmannen treenin keskiviikkona. Harjoittelu ja pelaaminen ovat kaksi eri asiaa, mutta Terävä ei ole huolissaan.

"En usko, että ottelu ratkeaa alustaan", Terävä sanoi.

HJK:sta IFK:hon siirtynyt Fredrik Lassas näkee, että alustalla on pieni merkitys.

"Pallo käyttäytyy vähän oudosti. Mitä kuulin HJK:n ja Lahden ottelusta, se oli ollut liukas", Lassas sanoi. Hän ei myöskään usko, että odotettu kamppailu ratkeaa kumimaton oikkuihin.

HJK pelasi viime sunnuntaina FC Lahtea vastaan 1–1 kotiavauksessaan, joten Klubi on päässyt kertaalleen testaamaan uusittua alustaa.

Terävä pelaa IFK:ssa jo kolmannella sarjatasolla. Hän oli mukana myös Kakkosessa ja Ykkösessä. Seuraikonina hän on täpinöissään paikalliskohtaamisesta.

"Tähänastisen uran isoin ja hienoin matsi. Olen ollut mukana IFK:n nousukiidossa, ja tämä on tietynlainen palkinto", Terävä sanoi.

Lassasille ottelu on tärkeä näytönpaikka, sillä hän vaihtoi raitapaidoista IFK:n punaisiin. Monet ystävät jäivät Klubiin.

" Obed Malolo on mun paras kaverini. Sovittiin pitkän aikaa sitten, ettei pelissä ole kavereita. Katsotaan, mitä tapahtuu", Lassas sanoi.

HJK:n laitapuolustaja Sebastian Sorsa pelaa Klubissa 11. kauttaan, mutta hänellekään tuleva tapahtuma ei ole matsi muiden joukossa.

"Olemme pelanneet paikallisotteluja Honkaa vastaan, ja ne ovat olleet hienoja tapahtumia, mutta tässä vielä vähän lisää", Sorsa sanoi.

"Se on IFK:n hieno historia. IFK on yli lajirajojen suurseura ja seurattu seura", Sorsa sanoi.

"Siinä on vähän enemmän hegemoniaa."

HJK on ottelun kiistaton suosikki, mutta Sorsa varoitti niiden ajatusten turhasta kylvämisestä.

"Yksittäinen peli, ja voi tapahtua mitä vain. On oltava nöyrä ja pelattava hyvin", Sorsa sanoi.

Sorsa on pelannut lukuisia kertoja Honkaa vastaan, ollut kantavia pelaajia HJK:n euroseikkailuissa ja ollut voittamassa kuutta peräkkäistä Suomen mestaruutta.

"Kyllä tämä ottelu tuo kokeneeseen jätkään sytykettä", Sorsa sanoi.

Töölön jalkapallostadion valmistui kesällä 2000, jolloin avausottelussa kohtasivat Jokerit ja HJK.

Silloin pelattiin luonnonnurmella, jota Klubin silloinen valmentaja Jyrki Heliskoski kutsui nurmen pituuden takia niityksi.

Silloiset vihreät niityt ovat aikaa sitten vaihtuneet kumisiksi kentiksi, ja tämäkin versio on vain yksi monen tekonurmen ketjussa.

HIFK ja HJK kohtaavat Veikkausliigassa Sonera-stadionilla torstaina kello 18.30. IS-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!