Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiekkomestaruus tänään katkolla – kapteeni Kukkonen toi ryhtiä Kärppiin

Kipparin paluun jälkeen oululaiset ovat voittaneet kolme finaalia peräkkäin

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Oululainen Lasse Kukkonen pelaa suurella sydämellä Kärpissä loppuotteluita. Tapparan Masi Marjamäki on vääntänyt tiukasti Kukkosen kanssa.
Oululainen Lasse Kukkonen pelaa suurella sydämellä Kärpissä loppuotteluita. Tapparan Masi Marjamäki on vääntänyt tiukasti Kukkosen kanssa. Kuva: Vesa Koivunen

Yhden pelaajan merkitys voi olla joukkueelle iso, jos pelaaja sattuu olemaan Lasse Kukkonen.

Kärppien kapteeni Kukkonen on niin peruspuolustaja kuin voi olla, mutta tuntuu, ettei Kärpät voi elää ilman pakkiaan. Tai jos voi, kulkee hengitys yhdellä keuhkolla.

Kukkonen, 33, oli seitsemän peliä sivussa välierissä ja loppuottelusarjan alussa, eikä Kärpissä ollut kaikki kohdallaan.

Tappara voitti Liigan avausfinaalin, kun Lasse K. istui tavallista hermostuneempana katsomossa.

Nyt Kukkonen on takaisin rivissä, ja Kärpät johtaa jääkiekon loppuottelusarjaa 3–1. Mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran Oulussa keskiviikkona.

Aamujäillä ennen ensimmäistä loppuottelua Kukkonen kurvaili siihen malliin, että oli mahdotonta arvailla, pelaako hän tässä sarjassa vai. Kärppien onneksi pelaa. Joukkue on vienyt kolme finaalia putkeen, kun numero viisi heiluu alakerrassa.

Meneekö sarja nyt poikki, kun se on Kärpille katkolla?

"Se on meidän ajatus", Kukkonen sanoi ja veti jarruja omaan panokseensa.

"Enemmän se on sattumaa. Kaikki ovat olleet tasaisia pelejä."

Näin Kukkosen pitääkin sanoa, mutta se on totta, että Kärpillä oli vaikeuksia, kun Kukkonen puuttui.

"Pelasimme seitsemän ottelua sinä aikana ja hävisimme niistä neljä", Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Kukkonen on Kärpistä tulleiden tietojen mukaan tärkeä pelaaja kaukalon ulkopuolella. Hän osaa luoda joukkuehenkeä ja saada vipinää pelaajien lahkeisiin.

"On hän tärkeä kaukalon sisälläkin. Hän nostaa omaa tasoaan eikä ole sattumaa, että on ollut säännöllisesti maajoukkueen mukana", Marjamäki sanoi.

"Hänellä on erittäin hyvä pelikäsitys ja johtajaominaisuuksia."

Kukkonen teki ensimmäisen välierän loppuhetkillä voittomaalin JYPiä vastaan, kunnes Jani Tuppurainen taklasi hänet selästä laitaan. Kukkonen sai niin sanotun ylävartalovamman.

Pudotuspeleissä Kukkonen on ehtinyt pelata vasta yhdeksän ottelua, mutta luottoa riittää. Peliajoissa hän nousee Kärppien ykköseksi yli 24 minuutin keskiarvollaan.

Kärppien hengenluojana Kukkonen ei ole yksin. Esa Pirnes osaa omalla huumorillaan auttaa joukkuetta. Puolustaja Ari Vallin pelaa vähän, mutta kannustaa sitä enemmän. Juho Keränen ja kokenut Mika Pyörälä kuuluvat myös pelaavaan kannustusjoukkoon.

"Jonkun verran", Kukkonen vastasi kannustusmääräänsä, "ja riippuu tilanteesta, joskus vähän enemmän ja joskus vähemmän."

Pirnes pitää Kukkosen roolia kiistattomana. Hiljainen ei ole Pirneskään, mutta hän antaa varauksettoman tunnustuksen kipparille.

"Lasse on se isoin johtaja", Pirnes sanoi. "Hän on eniten äänessä ja esimerkillään ja joukkueessa pelaamisella tuo fiilistä."

"Minäkin olen aika paljon äänessä, mutta ne mun jutut on aika hölmöjä", Pirnes sanoi huumorin pilke silmäkulmassa. 

Kärppien ja Tapparan finaalisarja on ensimmäisen kerran katkolla Oulussa keskiviikkona. Kärpät johtaa sarjaa 3–1. Ottelu alkaa kello 18.30. Nelonen Pro2 ja Ruutu-palvelu näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Illan huippuhetket: Kärpät voitti taas ja tarrasi Suomen mestaruuteen
Illan huippuhetket: Kärpät voitti taas ja tarrasi Suomen mestaruuteen
Kärpät nousi voiton päähän mestaruudesta lyötyään Tapparan neljännessä finaalisssa jatkoerässä. Kärpät johtaa finaalisarjaa nyt 3-1, ja sarja on katkolla keskiviikkona Raksilassa. Oululaisten sankari oli jälleen Julius Junttila, joka teki vieraiden ensimmäisen ja viimeisen maalin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?