Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heleniuksen vastustaja on tottunut tyrmäämään

Sisuuntunut nyrkkeilijä haluaa titteliotteluun

Urheilu
 
Noora Karppinen
Vesa Moilanen Lehtikuva
Robert Helenius kertoo, että tulevaan otteluun liittyen ei ole ilmennyt ongelmia Sauerlandin kanssa.
Robert Helenius kertoo, että tulevaan otteluun liittyen ei ole ilmennyt ongelmia Sauerlandin kanssa. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Uusi alku. Alku matkalle kohti raskaan sarjan mestaruutta. Ne olivat päällimmäisinä esillä, kun nyrkkeilijä Robert Heleniuksen seuraava vastus julkistettiin keskiviikon tiedotustilaisuudessa. Matkan ensimmäinen etappi on Ugandan raskaansarjan mestarin Kenneth Odeken kohtaaminen Vaasassa 13.kesäkuuta Ottelu kantaa nimeä "Second Ice Age". Se viittaa paitsi Heleniuksen suomalaisuuteen, myös hänen toiseen tulemiseensa, niin sanottuun "toiseen valtakauteen".

"Nuori, innokas ja nälkäinen kaveri, joka tulee paljon päälle ja yrittää tyrmätä", Helenius ennakoi.

22-vuotias Odeke on ottanut viisi kuudesta ammattilaisvoitostaan tyrmäämällä. Kaikkiaan otteluita paidattomana on takana seitsemän kappaletta. 195-senttinen ja 100-kiloinen Odeke on kookas ja ulottuva, mutta Helenius sanoo voittavansa sekä fyysisissä että muissa ominaisuuksissa.

"Odeke on iso, mutta minä olen vielä viisi senttiä pidempi ja muutaman kilon painavampi. Uskon olevani häntä parempi kaikilla osa-alueilla."

Heleniuksen uusi alku viittaa pitkään ottelutaukoon ja sopimusriitaan saksalaisen Sauerland-tallin kanssa. Helenius kertoi helmikuussa yhteistyön tallin kanssa päättyneen, mutta kiista sopimuksesta on pitkittynyt ja edelleen epäselvä. Pian tämän jälkeen Helenius otteli Tallinnassa ensimmäisen kamppailunsa yli kahteen vuoteen – ilman Sauerlandin lupaa. Tästä seurasi oikeuskäsittely, joka ratkesi Heleniuksen hyväksi. Nyt suomalainen on selättänyt loukkaantumiset ja haluaa keskittyä ottelemiseen.

Helenius otti Tallinnan ottelun jälkeen itse yhteyttä promoottori Kalle Keskiseen.

"Kerroin hänelle suunnitelmistani, ja Keskinen oli täydellinen vaihtoehto. Olen erittäin kiitollinen saamastani mahdollisuudesta."

Odeken osa on olla uuden alun avausvastustajaksi.

"Tavoitteena on, että tämän vuoden sisällä päästään ison titteliottelun kimppuun. Kaikki ottelut matkalla mestaruuteen ovat tärkeitä ja vain voitto Odekesta kelpaa. Näen myös, että se voitto tulee."

 Kirjoittaja on HEO:n urheilujournalismin opiskelija ja työharjoittelussa Helsingin Sanomissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?