Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Köyhän miehen Atom sparrasi HIFK:ta

Urheilu
 
Ari Virtanen ja Tapio Keskitalo
Markus Heikkinen
Markus Heikkinen

Torstaina Sonera-stadionilla nähdään Veikkausliigan alkukauden huipennus HIFK–HJK-ottelussa. Jännitteitä ei puutu, ja loppuunmyyty 10 000 katsojan Sonera-stadion on todiste jalkapallokulttuurin voimasta Helsingissä. Pieni, punainen nousija haastaa sinisen, pohjoismaisen suurseuran.

HJK:n kapteenin, toppari Markus Heikkisen mukaan kiihkeässä paikallispelissä voi tulla alussa pelillisiä yllätyksiä.

"Jos siitä tulee yhtään sellainen kuin ulkomailla kokemani, voihan se olla, että tietyt pelin lainalaisuudet unohtuvat alussa. Jalkeilla oleva joukkueemme on aika kylmänviileätä porukkaa. En usko, että tulee ylilatautumista", Heikkinen sanoi keskiviikkoaamun viimeistelyharjoitusten jälkeen.

Heikkinen väänsi kausilla 2007–2013 Wienin paikallisotteluita Rapid Wienin paidassa Austria Wieniä vastaan. Nikolai Alho on vielä sivussa kokoonpanosta, eikä Heikkiselläkään ole asiaa avauskokoonpanoon sairasteluiden jäljiltä. Liiga-avauksessa penkillä ollut maalivahti Daniel Örlund saattaa tänään olla HJK:n maalilla.

Pääsarjaan yli 40 vuoden jälkeen palannut IFK piti omat viimeistelyharjoituksensa keskiviikkoiltana Sonera-stadionilla. Joukkueen terveystilanne on hyvä, sillä ainoastaan Eero Peltonen harjoitteli muusta joukkueesta erillään.

IFK palasi Veikkausliigaan pelaamalla sunnuntaina vieraissa 1–1 IFK Mariehamnin kanssa. Siitä ottelusta avauskokoonpano luultavasti muuttuu paljon paikallistaistoon.

Jukka Halme ja Fredrik Lassas aloittivat Maarianhaminassa vaihdossa, mutta HJK:ta vastaan he todennäköisesti nappaavat keskikentän keskustan paikat.

Viimeistelyharjoituksissa vastustajasta nousi esille yksi nimi, HJK:n vaarallinen Atomu Tanaka. IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara opasti toppari Tuomas Ahoa useaan otteeseen siitä, miten Tanakaa vastaan pitäisi kussakin tilanteessa pelata.

"Mude [hyökkääjä Tuomas Mustonen ] on hyvä köyhän miehen Atom", Honkavaara ohjeisti kesken harjoitusten.

Oman säväyksensä otteluun voi tuoda oikukas sää. Helsingin Sanomien meteorologin Anniina Törmän mukaan sateet liikkuvat pääkaupunkiseudun yli aamun ja aamupäivän aikana, mutta iltapäiväksi sää poutaantuu.

"Futismatsin alussa tuulenpuuskat ovat vielä 17–21 metriä sekunnissa, mutta illan edetessä puuskaisuus hieman hellittää. Illalla lämmintä on kahdeksasta kymmeneen astetta", Törmä kertoi.

Fredrik Lassas
Fredrik Lassas
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?