Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fanien rähinä ei pilannut ainutlaatuista tunnelmaa

Konkarit ylistivät paikallisottelun ilmapiiriä

Urheilu
 

Ylisanoja ei säästelty, kun HIFK-ikoni Gary Sundberg ja HJK:n legenda ja nykyinen joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi kuvailivat HIFK:n ja HJK:n välisen paikalliskamppailun tunnelmaa.

"Tämä oli huipuin ottelu Suomessa koskaan", Sundberg hehkutti. "Tunnelmaltaan tämä oli paras Suomen sarjaottelu, jonka olen kokenut. Kokonaisuutenakin siellä top-viidessä", Peltoniemi säesti.

Miehet tietävät, mistä puhuvat. Heidän kokemuksensa Suomen pääsarjajalkapallosta on usean vuosikymmenen pituinen. Peltoniemi oli pelaajana kentällä, kun HIFK ja HJK kohtasivat viimeksi pääsarjassa 43 vuotta sitten. Sundberg pelasi HIFK:ssa jo vuonna 1959.

"Ei 1970-luvulla ollut kannattajaryhmiä laulamassa otteluissa. Se tuo näihin peleihin aivan eri fiiliksen", Peltoniemi sanoo.

Paikalliskamppailu tarjosi lähes kaikkea, mitä jalkapallokannattajat saattoivat toivoa. Sonera-stadion oli ääriään myöten täynnä, ja kaksi eriväristä kannattajajoukkoa lauloi toisiaan vastaan kilpaa läpi 90 minuuttia.

"Tämä oli varmaan yksi ensimmäisiä kertoja, kun Veikkausliigassa on kansainvälinen tunnelma", Sundberg sanoi.

Se näkyi Helsingin katukuvassa valitettavasti myös negatiivisella tavalla. Reilu kymmenen joukkueiden kannattajaa tappeli Töölön stadionin läheisyydessä, ja kolme otettiin poliisin huostaan.

Myös ottelun jälkeen Mannerheimintiellä oli pari kannattajien välistä tappelua, mutta ylikomissario Jere Roimun mukaan yleisömäärä ja ottelun luonne huomioon ottaen ihmiset käyttäytyivät rauhallisesti.

Sundbergin mukaan yksikin tappelu on liikaa.

"Olen sanonut pojille, että me edustamme koko helsinkiläistä jalkapalloa. Toivottavasti fanien välille ei enää synny mitään tappeluita."

Kukaan Helsingin Sanomien haastattelemista faneista ei osannut suoraan sanoa, mistä kannattajaryhmien välinen kitka oikein juontaa.

"Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Se on niin vanha juttu. Täällä ikään kuin synnytään jompaan kumpaan joukkueeseen", HJK:n kannattaja Mikko Lehto arvioi.

"Se johtuu pelkästään siitä, että Helsingissä on kaksi joukkuetta. Kaikki, jotka urheilua seuraavat, tietävät, mikä on homman nimi. Se on se, kumman jengi on parempi", HIFK:n kannattaja Jere Jaatela, 19, sanoo.

Vaikka Jaatelalla on myös kavevereita, jotka kannattavat HJK:ta ei voisi kuvitellakaan, että hän istuisi heidän kanssaan yhdessä oluella ennen ottelua saati sen jälkeen. "Ollaan omien kanssa. Vastustaja on sitten vastustajan."

Stadionilla nähtiin poikkeuksellista jalkapallouhoa - "Tulkaa tänne tappelemaan"
Stadionilla nähtiin poikkeuksellista jalkapallouhoa - "Tulkaa tänne tappelemaan"
Näkyvästi jalkautunut poliisi piti HJK:n ja IFK:n aggressiivisimmat fanit etäällä toisistaan ennen keskiviikkoista suurpeliä. Ennen paikallistaistoa nähtiin Stadionin läheisyydessä kuitenkin poikkeuksellista uhoa ja nujakointihalua. Paikalla oli kymmeniä poliiseja, stadionilla taas tilannetta valvoi sata järjestysmiestä. Toimittaja Mark Autio. Kuvaus & leikkaus Terhi Liimu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!