Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä pelattiin kaikkien aikojen derby

Ensimmäinen HIFK–HJK-ottelu 43 vuoteen oli jalkapallokulttuurin juhlaa

Urheilu
 
KIMMO RÄISÄNEN
HIFK:n joukkue juhli Joni Korhosen tekemää 1–1-tasoitusmaalia Pohjoispäädyssä olleiden kannattajiensa edessä.
HIFK:n joukkue juhli Joni Korhosen tekemää 1–1-tasoitusmaalia Pohjoispäädyssä olleiden kannattajiensa edessä. Kuva: KIMMO RÄISÄNEN
HIFK 1 – HJK 1

Kautta aikain odotetuin ottelu Veikkausliigassa. Kaikkien aikojen derby. Kuinka paljon ylisanoja HIFK:n ja HJK:n ensimmäisestä paikallisottelusta 43 vuoteen kirjoitettiinkaan? Kaikki kuvaukset pitivät paikkansa.

Jos HIFK:n historian tärkein ottelu pelattiin vuonna 1972 – silloisen joukkueen sitä tietämättä – kaudella, jolloin seura putosi alasarjoihin vuosikymmeniksi, niin torstaina HIFK historiansa suurimman ottelun ja teki samalla uuden yleisöennätyksensä 10 071. Edellinen ennätys 8 485 oli vuodelta 1970 vastaavasta ottelusta.

Ottelussa nähtiin pari kliinistä maalia, kaksi ylärimalaukausta, huikea saksipotku ja kiihkeään peliin kuuluvia taklauksia. Tasapeli tyydytti HIFK:n päävalmentajaa Jani Honkavaaraa.

"Kyllä minä sen aamulla olisin ottanut, ja varsinkin alun jälkeen", Honkavaara sanoi.

HJK muistutti heti ottelun alussa joukkueiden välisestä tasoerosta. Ensi minuuttien jälkeen HJK:n Guy Moussi syötti pallon Robin Lodille syvyyteen oikealla laidalla. Lod keskitti oikealta maalin takatolpalle, josta Mike Havenaarille oli helppo työ viedä HJK 1–0-johtoon.

Voi vain kuvitella, millaiset fiilikset HIFK:n kulttipelaajalla, alasarjapelejä vuosikausia tahkonneella Jukka Halmeella on ollut marssiessaan kentälle. Takavuosina hän oli kannattajien joukossa, nyt itse kentällä.

"Kyllä se oli aika mieletön fiilis. Olin jo funtsinut sitä syksyllä. Se oli vielä vähän enemmän kuin ajattelin", Halme kertoi.

Halme aloitti tyylilleen uskollisena ja jyräsi Lodin.

"Koko jengillä oli ajatus, että olemme hereillä alusta saakka", Halme sanoi.

Jos HJK:n käyttövoimana on ylivoimainen seuraorganisaatio, suuret massat ja vahva juniorityö, on HIFK:n voimana ollut pitkään alasarjoissa karaistuneet kannattajat ja HJK-viha.

"En hyväksy tietenkään noita tappeluita, mitä [ottelun alla] tapahtui. Se on hölmöä hommaa. Minulla ei ole mitään vihaa. Oli mielettömän hieno fiilis pelata, kun molemmat päädyt laulaa", Halme sanoi.

HJK rakensi maltilla maalintekopaikkoja, kun HIFK:n puolustuksesta löytyi koko ajan tilaa.

20. minuutilla HIFK sai kaksi vastahyökkäystä, joista ensimmäinen päättyi huonoon syöttöön ja toinen paitsioon. Kaksi minuuttia myöhemmin HIFK:lle tuomittiin rangaistuspotku, kun Valtteri Moren kaatoi Youness Rahimin. Morenin mukaan hän ei rikkonut, erotuomarikin näytti maalipotkua, mutta avustava erotuomari liputti.

"Totta kai se turhautti vielä vähän enemmän. Ei se ainakaan hirveän selvä pilkku voinut olla. Olisimme voineet pelata paremmin, niin ei tarvitsisi miettiä sitä pilkkua", Moren sanoi.

HJK:n ruotsalaismaalivahti Daniel Örlund aavisti HIFK:n Joni Korhosen laukauksen väärin.

HJK vyörytti toisen jaksolla hyökkäyksiä HIFK:n maalille, mutta viimeistely epäonnistui.

"Emme saaneet taaskaan tehtyä maalia meidän paikoista", vaihdosta tullut HJK:n syöttökone Obed Malolo sanoi.

Atom Tanaka laukoi saksipotkunsa vähän yli maalin, ja samoin Havenaar laukoi yli. HJK:n Rasmus Schüller ja HIFK:n Fredrik Lassas kolisuttivat maalipuita laukauksillaan.

Tasapeli oli HIFK:lta lopulta kova suoritus HJK:n kivenkovaa Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Tämä ottelu muistetaan pitkään.

Sami Kero HS
Poliisit vartioivat molempien kannattajaryhmien marsseja.
Poliisit vartioivat molempien kannattajaryhmien marsseja.
Kimmo Räisänen
HIFK:n Fredrik Lassas fanien syleiltävänä.
HIFK:n Fredrik Lassas fanien syleiltävänä.
Kimmo Räisänen
Mike Havenaar teki HJK:n maalin ottelun neljännellä minuutilla.
Mike Havenaar teki HJK:n maalin ottelun neljännellä minuutilla.
Veikkausliigan huippuhetket 23.4.2015
Veikkausliigan huippuhetket 23.4.2015
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!