Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapparan sitkeys ihailtavaa

Urheilu
 

Odotettu ja jopa pelätty seitsemäs peli tarvitaan ratkaisemaan jääkiekon Liigan mestaruus. Tappara on tätä ottelua odottanut, Kärpät jopa pelännyt.

Kun finaalisarja eteni lukemiin 3–1 Kärpille, ei Tapparalla ollut enää hävittävää.

Kahdesti Kärpät on saanut katsella kaukalon laidalle tuotua Kanada-maljaa, ja molemmilla kerroilla iso hopeapysti on pakattu takaisin piiloon.

Tapparan sitkeys ja halu pelata kiekkomestaruudesta on ihailtavaa. Se hävisi kaksi ensimmäistä kotipeliään, mutta kampesi väkisin kuudennen kohtaamisen kotiin.

Mitään nättiä taitokiekkoa upeine tilanteineen se ei ollut. Se oli työtä ja raatamista, jonka Tappara hallitsi ja osasi riittävän hyvin. Työmieshyökkääjä Masi Marjamäki jatkoerän ratkaisijana kuvaa parhaiten iltaa.

Menneet ovat kasvattaneet Tapparaa. Se hävisi kaksi vuotta sitten finaalit Porin Ässille 2–4, vaikka johti 2–1. Viime vuonna Tapparan laiva kääntyi väärälle kurssille, vaikka pöydät oli katettu ja hopeat kiillotettu. Joukkue johti 3–1, mutta poistui Raksilasta pettyneenä.

Kärpillä oli silloin Juhamatti Aaltonen, joka ratkaisi mestaruuden. Nyt Kärppiä johtavat Julius Junttila, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi. Kovia pelaajia, mutta kukaan heistä ei ole Aaltonen.

Yleensä ottelusarjojen seitsemännet pelit ovat harvinaisia, mutta tänä keväänä herkkupiirakkaa on jaettu isoina viipaleina. Molemmissa välieräsarjoissa käytettiin kaikki sääntöjen sallimat pelit.

Finaaleissakin pelataan Suomen kiekkohistoriassa vasta toisen kerran game seven.

Jos Tappara tämän häviää, ei sitä pelasta edes aurinkoinen vappu.

Heikki Miettinen
heikki.miettinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!