Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemäs peli odottaa

Tapparan Masi Marjamäki siirsi loppuottelusarjan ratkaisun Ouluun lauantaiksi

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Masi Marjamäki ratkaisee ottelun Iiro Tarkin torjunnan jälkeen.
Masi Marjamäki ratkaisee ottelun Iiro Tarkin torjunnan jälkeen. Kuva: Vesa Koivunen
Tappara je. 2 Kärpät 1 Voitot 3–3

Yleisö osoitti seisaaltaan suosiotaan ja hakkasi käsiään yhteen kuin vimmassa, kun Tapparan ja Kärppien jääkiekon finaalisarja siirtyi seitsemänteen otteluun.

Jatkoerää oli pelattu vain 5.39, kun Tapparan Masi Marjamäki sai iskeä kiekon lähes tyhjään Kärppien maaliin.

Jarkko Malinen ja kippari Jukka Peltola syöttivät tilanteen, joka aukesi Iiro Tarkin torjunnan jälkeen.

Artikkeliin liittyvät

"Että pitää pistää kiekko maaliin", Marjamäki vastasi kysymykseen, mitä hän mietti nähdessään melkein tyhjän maalin edessään. "Tilanteet tulevat niin nopeasti."

Marjamäki on pelaaja, jolle ratkaisumaalin soi mielihyvin. Hän joutui olemaan pari kautta sivussa loukkaantumisten takia. Nyt hän pelaa paluukauttaan Tapparassa ja rakentaa uraansa uudelleen.

"Sitä en ole osannut miettiä. Mietitään kauden jälkeen", Marjamäki sanoi.

Nelosketjussa raatava Marjamäki on yleensä siellä, missä on kahina tai muuten tavallista kovempi ruuhka. Nyt hän otti onnitteluja vastaan kädet ylhäällä ja täpötäyden Hakametsän hallin sankarina.

"Töitä tehdään toisillemme, ja pienet asiat ratkaisevat", Marjamäki sanoi lauantaita odottaen.

Molemmat joukkueet olivat lentämässä jo yöllä Ouluun valmistautuakseen ratkaisupeliin, joka tuo selville kevään 2015 Suomen mestarin.

Kärpät puski koko kolmannen erän ja sai aikaan yhden maalin, mutta joukkue ei pystynyt kaivamaan ratkaisua esiin. Kun sitä haluttua maalia ei tee, tekee sen vastustaja. Näin menee jääkiekkofraasi, ja taitaa siinä olla ripaus tottakin.

"Momentumit tulevat ja menevät", Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen sanoi.

Kukkonen tuntui suorastaan nauttivan tilanteesta, kun sarja jatkuu vielä yhden ottelun verran.

"En tiedä, miten paljon painaa jaloissa, kun minä en pelannut seitsemää välierää", Kukkonen sanoi. Hän palasi vasta finaaleihin loukkaannuttuaan ensimmäisessä välierässä.

"Jokaisella on into niin piukassa, ettei tämä tunnu tässä vaiheessa", kokenut kippari arveli.

Kärpät on hukannut kaksi mahdollisuutta katkaista finaalisarja. Nyt ottelupallo siirtyi molemmille.

"Jos joku olisi kysynyt elokuussa, haluaako pelata seitsemännen finaalin kotikentällä, aika moni olisi nostanut käden ylös", Kukkonen sanoi.

Oudot maalit kuuluvat pudotuspeleihin. Sellainen oli Tapparan 1–0-johto-osuma, kun Pekka Jormakka viskasi kaarikiekon maalille. Henrik Haapala sai kumilaatan lapaansa ja kauhoi sen rystyltä ohi Iiro Tarkin.

Vastaavia keskityskiekkoja näkee lähinnä heittoina keskialueelle, harvemmin maalin eteen.

Tarkki tuli Kärppien maalille viidennen ottelun kolmannessa erässä, kun maalikaruselli pyöri kuumimmillaan. Sitä ennen Tomi Karhunen kantoi vastuuta finaaleissa.

Kärpistä näki ensi hetkistä lähtien, ettei se halunnut samaa kohtaloa kuin viidennessä finaalissa kotijäällään. Silloin Kärpät taputteli kiekkoa, kun olisi pitänyt pelata.

Avauserässä annettiin vauhtia ottelulle ja Kärppien halulle juhlia Suomen mestaruutta. Maalia oululaiset eivät ensimmäiseen 20-minuuttiseen tehneet, mutta mylly jauhoi säälimättömästi.

Kärpät onnistui tasoittamaan vasta kolmannessa erässä ajassa 48.09, kun Masi Marjamäen jäähy oli hetkeä aikaisemmin päättynyt. Kärpät jauhoi koko ylivoiman, mutta ratkaiseva riisto tuli tasaviisikoin.

Benjamin Maxwell sai kiekon maalin lähelle, otti pari potkua, harhautti laukausta peittäneen Tapparan pelaajan ja antoi palaa yläkulmaan. Maalivahti Juha Metsola oli mäntymetsän kaltaisessa katveessa ja tuskin näki muuta kuin pelaajien selkämyksiä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki peluutti ykköstähtiään säästelemättä. Julius Junttila, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi jaksoivat hääriä kaukalon joka kulmassa. Vastaavasti Tapparan jarrutroikka Jukka Peltola –Stephen Dixon –Antti Erkinjuntti seurasi jokaisessa mahdollisessa tilanteessa Kemppaisen kolmikkoa.

Tapparan menneiden vuosien mestarivalmentaja Rauno Korpi, 63, jutteli ennen peliä, ettei kukaan ole tähän mennessä puuttunut otteluiden pelilliseen tasoon.

Korpi oli oikeassa. Suurista hienouksista ei ole kerrottu, kun niitä on tullut harvakseltaan, mutta jännitys, tunne, lataus ja sarjaan liittyvät panokset ovat korvanneet kadotetut pelilliset nyanssit.

Jos joku epäilee, ettei tamperelainen yleisö osaa innostua, on hän pahasti väärässä. Hakametsän halli oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, 7 300 katsojaa.

Heikki Miettinen HS
Tampere

Huippuhetket: Tappara - Kärpät 24.4.2015
Huippuhetket: Tappara - Kärpät 24.4.2015
Tappara teki sen mitä tarvittiin ja punnersi voiton jatkoerässä Masi Marjamäen ratkaisuosumalla. Näin otteluvoitot tasoittuivat 3-3:een. Ratkaiseva seitsemäs finaali pelataan lauantaina Oulussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!