Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edis Tatlilla on tänään uran tärkein ilta: "Kyseessä on käännekohta, elä tai kuole -ottelu"

Edis Tatli ottelee tänään EM-tittelistä

Urheilu
 

Valmentaja Pekka Mäki ei kiertele, kun hän puhuu lauantaisen EM-titteliottelun tärkeydestä Edis Tatlille.

"Kyseessä on uran käännekohta, elä tai kuole -ottelu", Mäki sanoo.

Fakta

Titteliottelijoiden ottelutilastot:

Edis Tatli 24–1–0

Yvan Mendy 30–3–1 (Euroopan listalla yhdeksäntenä)

Eva Wahlström 13–0–1

Natalia Vanesa del Valle Aguirre 7–3–3

Hartwall-areenan nyrkkeilyillan aikana otellaan kaikkiaan yhdeksän ottelua.

Ensimmäiset ottelut alkavat 18.30.

Tatli hävisi viime syyskuussa MM-ottelussa Richar Abrilia vastaan ensimmäisen kerran urallaan. Toinen tappio ei tekisi hyvää 27-vuotiaan Tatlin cv:lle.

"Uskon kyllä Ediksen voittoon, mutta hän saa venyä parhaimpaansa voittaakseen ranskalaisen Yvan Mendyn ", Mäki jatkaa.

Jos Tatli voittaa kevyen sarjan ottelun, Mäki haluaisi nähdä suojattinsa puolustavan EM-titteliään syksyllä. Tappion tullessa matka seuraavaan titteliotteluun muodostuisi pitkäksi.

Tatlin iässä on vaikeaa enää varsinaisesti kehittyä nyrkkeilijänä, vaikka Tatli onkin hakenut tähän otteluun aiempaa enemmän hyökkäävyyttä.

"Kehitys tapahtuu tuossa iässä henkisellä puolella. Esimerkiksi rentouden kautta iskuihin tulee lisää voimaa ja energiaa ei tuhlaannu", Mäki sanoo.

Ottelussa Abrilia vastaan Tatli jännitti sen verran, että se näkyi otteissa.

"Mutta nämä asiat ovat todella pienestä kiinni. Vaarana on, että on toisaalta liiankin rento. Pitää löytää sopiva rentous, jossa perusvalppaus ja fokus ovat huipussaan", Mäki sanoo.

Artikkeliin liittyvät

Maaliskuussa Tatli oli ihanteellisessa paikassa oppimassa kyseisiä asioita. Hän harjoitteli Los Angelesissa kuuluisalla Wild Card Boxing Club -salilla, jossa paikalla oli 27 eri nyrkkeilijää maailmanmestaruuteen valmentanut Freddie Roach.

Sparrausvastustajat olivat enemmän kuin huippuluokkaa. Tatli pääsi sparraamaan muutaman erän jopa Manny Pacquiaon kanssa. Filippiiniläinen valmistautuu nyrkkeilyn historian rahakkaimpaan otteluun Floyd Mayweatheria vastaan. Toukokuun alun ottelun palkkiosumma on yhteensä yli 200 miljoonaa dollaria.

"Oli aivan sairaan makea fiilis sparrata 'Pacmanin' kanssa. Olen katsellut hänen otteluitaan televisiosta 14-vuotiaasta asti", Tatli sanoi.

Tatli teki pari huomiota sparratessaan valioiden kanssa.

"Ne kaverit treenasivat todella kovaa mutta olivat samalla todella rentoja ja nauttivat selvästi treenaamisesta", Tatli sanoo.

Yhdysvaltojen reissulta tarttui myös pari muuta asiaa mukaan otettavaksi. Tatli on aiemmin harjoitellut ottelutyyliin kolmen minuutin eriä yhden minuutin palautuksella. Roachin salilla palautukset oli lyhennetty puoleen minuuttiin.

"Nyt minuutin tauko tuntuu kuin pääsisi lomalle."

Lauantaina Tatli menee ottelupaikalle Hartwall-areenalle kaksi tuntia ennen oman ottelunsa alkua. Päivällä on hyvä pitää ajatukset muualla esimerkiksi pelaamalla biljardia isän ja veljen kanssa.

Sitten alkaa uran tärkein ottelu. Silloin sopivan rentouden pitää säilyä läpi kamppailun.

"Kyllä sellainen Tatli on nähty harjoituksissa. Ottelun alku on todella tärkeä. Siinä pitäisi pystyä vähän ottamaan vastustajalta luuloja pois", Mäki sanoo.

 

MTV Katsomo näyttää ammattinyrkkeilyillan suorana lähetyksenä alkaen 18.15.

Edis Tatli (oik.) on voittanut ammattilaisurallaan 24 ottelua ja hävinnyt kerran. Yvan Mendy on voittanut 30 ottelua, hävinnyt kolmesti ja kerran päätynyt ratkaisemattomaan.
Edis Tatli (oik.) on voittanut ammattilaisurallaan 24 ottelua ja hävinnyt kerran. Yvan Mendy on voittanut 30 ottelua, hävinnyt kolmesti ja kerran päätynyt ratkaisemattomaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?