Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyundailla vielä matkaa kärkivauhtiin

Uuden auton ensiesiintyminen on viivästynyt

Urheilu
 
Miika Wuorela
Diego lima afp
Thierry Neuville on Hyundain ykköskuski.
Thierry Neuville on Hyundain ykköskuski. Kuva: Diego lima afp

Vahvoin esityksin rallikauden aloittanut Hyundai lykkää entisestään uuden kolmiovisen i20 WRC:n debyyttiä. Autoa on testattu pitkään ja ahkerasti samanaikaisesti, kun vanhalla viisiovisella mallilla on osallistuttu rallin MM-sarjaan.

Yhä käytössä oleva ensimmäisen kehitysversion i20 WRC tuo yhä ilon aiheita tiimille, jolla on takanaan vasta 16 MM-osakilpailua.

Artikkeliin liittyvät

"Meillä oli ongelmia moottorisoftan kanssa, mutta nyt nekin on ratkaistu", tiimipäällikkö Michel Nandan kertoo.

Ruotsin MM-rallin voittokamppailun tyrehdyttyä lopulta kakkossijaan ennätti tiimin ykkösnyrkki Thierry Neuville salamyhkäisesti toivoa hyvän tuloksen olleen herätyssoitto tiimille.

Miten on tiimipäällikkö Nandan, oletko kuljettajasi kanssa samaa mieltä?

"Ei, en ollenkaan. En taida olla kunnolla hereillä vieläkään. Testaamme vanhaa autoa edelleen, ja sen kanssa edistytään. Uusi auto paranee jatkuvasti. Tulemme sillä mukaan vasta kauden 2016 alusta, kun se on sataprosenttisen varmasti kilpailukykyinen. Vielä on tehtävää jäljellä."

Ruotsin rallissa tiimi yllätti kaikki roikkumalla mukana kisan voittotaistelussa aivan kalkkiviivoille asti. Se, jos mikä, kertoo parantuneesta nopeudesta, mitä tallipäällikkö Nandan ei suinkaan kiistä.

"Suorituskykymme on nyt parempi. Emme ole niin kaukana Volkswagenista kuin viime vuonna, mutta välillämme on vielä iso ero", Nandan myöntää.

Rallin MM-sarjaa mukaantulostaan lähtien dominoinut saksalaistiimi on Hyundaille punainen vaate, jota kohti hyökätä.

"Emme kuitenkaan pysty vielä tasapäiseen taisteluun.."

Konepellin alla on pauhannut kilpailukykyisen tehokas moottori, mutta suorituskykykäyrät eivät ole miellyttäneet tiimin kuljettajia. Asiaan on vihdoin löytynyt parannus. Lisääntyneen vauhdin syyt piilevät auton helpottuneessa hallittavuudessa.

"Olemme muuttaneet erityisesti moottorin ohjelmointia. Ajoimme alkuvuodesta hyvät testit, joissa insinöörimme tekivät hyvää työtä ja löysivät uusia juttuja. Tiimimme sai ennen kaikkea lisää tietoa autosta. Suunta on hyvä", Nandan sanoo.

"Etenemme moottorin kanssa normaalia reittiä – testipenkin kautta. Suurin syy siihen, miksi olemme nyt viime vuotta kilpailukykyisempiä, on auton ajettavuus."

Miika Wuorela
Villa Carlos Paz

Michel Nandan
Michel Nandan
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?