Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Petteri Koposella ikimuistoinen reissu Las Palmasille – kotimatka kesti 12 tuntia

Koposen edustama Himk haki Eurocupin finaaliavauksessa murskavoiton Kanarian saarilta

Urheilu
 
Markku Ulander Lehtikuva
Petteri Koponen juhlinee ensi viikolla Moskovassa Eurocupin mestaruutta. Kuva on viime helmikuulta, kun Himki kävi Vantaalla voittamassa Loimaan Bisonsin VTB-liigassa.
Petteri Koponen juhlinee ensi viikolla Moskovassa Eurocupin mestaruutta. Kuva on viime helmikuulta, kun Himki kävi Vantaalla voittamassa Loimaan Bisonsin VTB-liigassa. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Mikään ei ole urheilussa etukäteen varmaa, mutta Petteri Koposen edustama Himki tarrasi väkevästi Eurocupin voittoon myöhään perjantai-iltana.

Moskovalaisjoukkue haki kaksiosaisen finaalin avauksessa peräti 25 pisteen voiton (91–66) Kanarian saarilta, kun se kellisti Las Palmasissa Gran Canarian väkevän päätösneljänneksen (32–12) jälkeen.

Himki joutui lujille vasta pelin jälkeen. Kotimatka kesti kaikkiaan 12 tuntia.

"Reissu oli raskas, mutta kannatti tehdä", väsynyt Koponen myhäili lauantaina iltapäivällä puhelimitse.

Himki matkusti mukavasti charter-koneella, joka teki välilaskun tankatakseen Valenciassa. Todellinen kärsimys alkoi vasta Moskovassa, jonka liikenneruuhkat ovat välillä valtavat.

Muutaman kymmenen kilometrin taival lentokentältä omalle hallille kesti yli kaksi ja puoli tuntia. Yleensä väli sujuu noin 40 minuutissa.

"Pahimmillaan seisoimme paikallamme ruuhkassa yli puoli tuntia. Ei siinä voinut kuin naureskella", Koponen kertoi.

Ottelussa Himki ei viivytellyt – etenkään neljännen neljänneksen alkuminuuteilla, jotka vieraat veivät häkellyttävästi 15–1.

Himki pääsee kotiotteluunsa peräti 25 pisteen etumatkan turvin. Gran Canarialla on edessään kiivettävänään Himalajaa korkeampi vuori, sillä Himki ei ole hävinnyt cupissa tällä kaudella kertaakaan kotipelissään.

"Onhan meillä kieltämättä paras mahdollinen lähtökohta toiseen finaaliin. Meidän on saatava ja varmistettava kotipelissä hyvä alku, niin eiköhän homma hoidu", Koponen sanoi.

Koponen aloitti finaalin tahmeasti. Heitot eivät uponneet ja suomalainen sortui muutamaan pallonmenetykseen.

Ottelun vanhetessa Suomen maajoukkueen tähtitakamies löysi sihtinsä ja vireensä. Koponen upotti joukkueensa korkeimman pistemäärän 18. Samaan ylsi Jegor Vjaltsev.

"Oli vaikea päästä alussa rytmiin. Tärkeintä oli, että voitimme, omia tilastoja on turha tuijotella."

Menestys Eurocupissa – vanhan mantereen kakkoskilpailussa – poikii Himkille ensi kaudeksi paikan Euroliigaan. Se on Euroopan ykkössarja, joka rinnastetaan jalkapallon Mestarien liigaan.

"Mestaruus ja pokaali Eurocupista ovat koko kauden olleet seuramme tärkein tavoite. Koko joukkue on jo rakennettu Euroliigaa varten."

Koponen ja hänen pelikumppaninsa saavat cupmenestyksestä bonukset. Summaa hän ei kuitenkaan paljasta.

"Ihan hyvä luku, on kiva saada lisää kesälomarahaa", hän naurahti.

Himkin ylivoima mykisti lähes 10 000-päisen kotiyleisön Las Palmasin uudessa ja hulppeassa hallissa. Koponen pääsi myös kuittaamaan veljellisesti Sasu Salinille, joka ei saanut pelata Eurocupissa Gran Canarian joukkueessa.

Salin, Suomen maajoukkueen terrierimäinen puolustaja, siirtyi saarille vasta helmikuussa ja ehti edustaa aiempaa seuraansa Olimpia Ljubljanaa cupin jatkosarjassa.

"Oli kiva nähdä pitkästä aikaa Sasu ja heittää läppää hänelle."

Toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Himkin kotisalissa. Yhteistulos ratkaisee voittajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!