Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eva Wahlström valloitti MM-tittelin

Suomalainen voitti kaikin tuomariäänin

Urheilu
 
juha metso
Eva Wahlström juhli maailmanmestarina.
Eva Wahlström juhli maailmanmestarina. Kuva: juha metso

Suomella oli mahdollisuus saada eilen ensimmäistä kertaa merkittävän liiton maailmanmestari nyrkkeilyssä. Ja Eva Wahlström käytti tuon tilaisuuden hyväkseen, kun hän päihitti kaikin tuomariäänin hyvässä iskujenvaihdossa Natalia Vanesa del Valle Aguirren Helsingin Hartwall-areenalla käydyssä WBC-liiton ylemmän höyhensarjan ottelussa.

Kyseinen titteli oli avoinna ennen lauantaista ottelua.

"Tämä tuntuu epätodelliselta, herään varmaan kohta", Wahlström sanoi MTV:n haastattelussa heti ottelun jälkeen kehäneliössä.

Argentiinalaisen tyyli oli jo ennakkoon tiedossa. Hän panosti paljon erilaiseen temppuiluun, käsien heilutteluun ja puolelta toiseen vaappumiseen. Se ei kuitenkaan riittänyt Wahlströmille.

Wahlströmin ottelusaldo on nyt 14 voittoa, 0 tappiota ja 1 ratkaisematon.

Suomalainen oli jo ennen ottelua kertonut, että hänellä on luottavainen olo ottelun suhteen. Moni tekee sen virheen, että miettii etukäteen suuren ottelun tärkeyttä liikaa. Kyseessä on kuitenkin samanlainen kehäneliö myös MM-ottelussa. Wahlströmillä oli latautuminen sujunut hyvin, ja hän hallitsi ottelua liki joka erässä.

Wahlström oli päässyt valmistautumaan tähän otteluun, harvinaista kyllä, vammoitta. Esimerkiksi muutama vuosi sitten hän joutui käymään neljä kertaa käsileikkauksessa ja kärsi keuhkoveritulpasta.

Kädet ovat nyt pysyneet paremmassa kunnossa, koska niiden sitomiseen on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota.

"Olen oppinut virheistä. Kädet on sidottu eri tavalla, ne on teipattu todella huolellisesti joka harjoitukseen" Wahlström kertoi.

Varotoimenpiteenä myös otteluviikon sparrausottelut jätettiin pois. Viimeisellä viikolla ottelija voi olla sen verran täpinöissään, että loukkaantumisen riski kasvaa.

Harjoittelussa on myös vältetty ylirasitusta, seikka joka ei ole ollut Wahlströmille aina itsestäänselvyys.

"Nyt on vältetty sitä, että hakkaisin harjoituksissa vain kovempaa, vaikka mieli tekisi", Wahlström kertoi.

Wahlström, 34, on kehittynyt nyrkkeilijänä edelleen.

"Olen oppinut ymmärtämään ammattinyrkkeilyä. Siihen meni pari vuotta amatööriuran jälkeen. Nyt olen aiempaa paljon rennompi ja itsevarmempi", Wahlström sanoi.

Vastustaja on voittanut vain tasan puolet käymistään otteluista, joten parempiakin vastuksia maailmasta löytynee.

Aiemmin illalla Juho Tolppola oli otellut oman taistonsa. Tolppola palasi vuosi sitten kehään viiden vuoden tauon jälkeen. Eilen vantaalainen viihdytti Hartwall-areenan yleisöä, kun hän päihitti välisarjan ottelussa unkarilaisen Szabolcs Szabon kaikin tuomariäänin.

"Kova pää kaverilla oli, kun se kesti noita skodeja", Tolppola sanoi.

Suomalainen olikin ylivoimainen ottelussa ja oli pariin otteeseen lähellä tyrmätä vastustajansa.

Tolppola lopetti nyrkkeilyn 2009, kun hän omien sanojensa mukaan tunsi junnaavansa paikallaan. Silloin oli tullut muun muassa kaksi tappiota EM-titteliotteluissa.

Välillä elämältä puuttui oikea suunta, ja Tolppola lipsahteli pois kaidalta polulta. Niitä aikoja 33-vuotias Tolppola ei halua muistella.

"Kaikenlaista sitä sattui, niin kuin ihmiselle sattuu", Tolppola sanoi.

Välivuosinaan hän piti kunnostaan huolta, joten paluu ei ollut mahdoton.

"Menin puolitoista vuotta sitten salille valmentajani Jari Grönroosin houkuttelemana. Ja Harri Hakulinen on myös ollut hengenluojana", Tolppola kertoi.

Salilta löytyi tuttua porukkaa, muun muassa Edis Tatli.

"Meitä on kasassa sellainen katupoikalauma. Salilla on todella hyvä fiilis", Tolppola sanoi.

 

Loppuillasta areenalla iskettiin EM-ottelu. Edis Tatli nyrkkeili kevyen sarjan Euroopan mestaruudesta ranskalaista Yvan Mendyä vastaan. Sen ottelun tulos ei ehtinyt Helsingin Sanomien tähän painokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!