Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvalan rallille tyly loppu Argentiinassa

Urheilu
 
Miika Wuorela

Jari-Matti Latvalan kolmossija vaihtui keskeytykseen kalkkiviivoilla Argentiinan rallissa. Volkswagen-kuljettaja lähti kisan päätöspäivään himoitsemaan Mads Östbergin kakkossijaa, josta norjalainen piti kiinni 25,1 sekunnin turvin.

Kisan ykköseksi ajoi Citroenin Kris Meeke.

Östbergin ei tarvinnut kuitenkaan kantaa huolta Latvalasta, sillä suomalaisen Volkswagen hyytyi tylysti reitin varteen rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Latvalan autoon iski sama mystinen ongelma, joka päätti tallikaveri Sébastien Ogierin rallin jo perjantaina.

"Bensa loppui. Niin pääsi käymään, koska moottorivian vuoksi auto kulutti paljon enemmän polttoainetta käydessään kolmella sylinterillä". Latvala kertoi.

MM-tilanteessa Latvala piti kuitenkin pintansa, sillä sarjan kärkimies Ogier ei hänkään saalistanut kolmea pistettä enempää Argentiinasta.

Kilpailun äkkinäiset ja arvaamattomat tilanteet osoittavat ralliautoilun arvoituksellisuuden: vahvinkin kilpailija voi kaatua ilman ennakkovaroitusta. Latvalalla on yhä yhdeksän rallia aikaa kammeta itseään kohti pistekärkeä.

"Piste-ero ei onneksi kasvanut tuon enempää, joten Portugalissa yritämme uudelleen", Latvala sanoi.

Volkswagenille tiimin kaikkien kolmen auton ongelmat olivat suuri mysteeri vailla vastausta.

Tallipäällikkö Jost Capito ei voinut kuin epäuskoisena ihmetellä tapahtunutta. Tekniset ongelmat eivät ennen Argentiinan rallia ole yksinkertaisesti kuuluneet tiimin sanavarastoon.

"Tällaista ei ole tapahtunut koskaan aiemmin. Ei testissä, eikä rallissa. Varmaa on vain se, että viat eivät johtuneet siitä, että ralli oli röykkyinen", Capito vahvisti.

Miika Wuorela
Villa Carlos Paz

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?