Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontiselle komea voitto Barcelonan nelinpelissä

Ykköstila toi 71 375 euroa ja nostaa suomalaisen listalla ennätyskorkealle

Urheilu
 
Sanjin Strukic PA
Hneri Kontinen (edessä) ja Marin Draganja voittivat talvella Zagrebin halliturnauksen.
Hneri Kontinen (edessä) ja Marin Draganja voittivat talvella Zagrebin halliturnauksen. Kuva: Sanjin Strukic PA

Nelinpeliin keskittyneen Henri Kontisen tennisura on hulppeassa nousukiidossa.

Kontinen, 24, voitti jännittävien vaiheiden jälkeen parinsa Marin Draganjan kanssa nelinpelin Barcelonan kahden miljoonan euron ATP-turnauksessa. Kaksikko kellisti finaalissa parin Jamie Murray (Britannia)/ John Peers (Australia) tunnissa ja 34 minuutissa 6–3, 6–7 (6), 11–9.

"Pelimme kulkee mainiosti. Olemme harjoitelleet hyvin ja oikeita asioita. Meillä synkkaa hyvin niin kentillä kuin niiden ulkopuolellakin", Kontinen kertoi HS:lle puhelimitse Barcelonasta.

Kontinen on keskittynyt jo pari vuotta nelinpeliin. Siihen on luonnollinen syy, sillä 190-senttisen kolossin polvet eivät kestä kaksinpelien aiheuttamaa rasitusta.

"Kroppa toimii nyt hyvin, polvissa ei ole häikkää."

Jälki on ollut komeaa – etenkin tällä kaudella. Barcelonan turnausvoitto oli suomalaiselle ja hänen kroatialaiselle pelikumppanilleen jo kauden kolmas. Urallaan Kontisella on neljä ykkössijaa dubbelissa. Hän voitti viime vuonna turnauksen Itävallassa Jarkko Niemisen kanssa.

Niemisellä on nelinpelissä viisi turnausvoittoa eli eniten Suomessa. Jos Kontinen jatkaa tätä tahtia, hän ohittaa pian Niemisen.

Barcelonan kisan palkintopotti kaksin- ja nelinpelissä oli yhteensä noin kaksi miljoonaa euroa. Kontinen ja Draganja kuittasivat mestaruudestaan kumpikin 71 375 euroa.

Ennen Barcelonaa Kontisen alkuvuoden ansio oli noin 62 000 euroa.

Barcelonan menestys nostaa Kontista ja hänen kumppaniaan nelinpelin maailmanlistalla. Se taas takaa pääsyn suuriin ja rahakkaisiin turnauksiin.

Kontinen oli ennen Barcelonaa ATP-listalla sijalla 41. Tänään maanantaina julkaistavalla viikkolistalla hän nousee kaikkien aikojen korkeimmalle listatuksi suomalaispeluriksi nelinpelissä. Hänen edellinen kärkinoteerauksensa oli 39:s.

"En tiedä, kuinka korkealle nousen. En seuraa rankingeja enkä todellakaan laskeskele niitä etukäteen", Kontinen totesi.

Draganja/Kontinen pelaa seuraavan kerran runsaan viikon päästä Madridin ATP 1 000 -turnauksessa. Se on palkintoarvoltaan toiseksi korkeinta luokkaa, edelle menee vain kauden neljä grand slam -turnausta.

Massakenttäkausi huipentuu touko-kesäkuussa Ranskan avoimeen mestaruusturnaukseen. Se on kauden toinen grand slam -turnaus.

"Valmistaudumme kaikkiin turnauksiin, niin isoihin kuin pieniin, samalla tavalla", Kontinen korosti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!