Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henri Kontinen nousi maailmanlistalla jo sijalle 29

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Henri Kontinen voitti yhdessä Jarkko Niemisen kanssa nelinpelin Helsingin ATP-turnauksessa marraskuussa.
Henri Kontinen voitti yhdessä Jarkko Niemisen kanssa nelinpelin Helsingin ATP-turnauksessa marraskuussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Nelinpeliin erikoistunut Henri Kontinen nousi tenniksen nelinpelin tuoreimmalla ATP-listalla sijalle 29.

Noteeraus on kautta aikain paras suomalaispelaajan nelinpelissä. Kontisen aiempi suomalaisten kärkinoteeraus oli 39:s. Jarkko Nieminen on ollut kaksinpelissä 13. sijalla kesällä 2006.

Kontinen, 24, ja hänen kroatialainen nelinpelipartnerinsa Marin Draganja voittivat viikonloppuna Barcelonassa pelatun ATP 500 -turnauksen. Se poiki kummallekin 500 ATP pinnaa ja palkintorahaa 71 375 euroa.

Kontinen oli ennen Barcelonaa sijalla 41. Hän kipusi viikossa 12 sijaa ylöspäin. Se oli toiseksi paras nousu maailman 100 parhaan nelinpelaajan joukossa. Slovakian Martin Klizan harppasi 14 pykälää ja päätyi 75. tilalle.

Kuluvan kalenterivuoden kahdeksan parasta paria pääsee marraskuussa pelaamaan Lontooseen kauden huipentavaan lopputurnaukseen.

Kontinen ja Draganja nousivat parina sijalle yhdeksän. Kaksikko on voittanut tällä kaudella jo kolme ATP-turnausta.

Nelinpelin paritilaston kärjessä ovat Simone Bolelli ja Fabio Fognini. Italialaisen kaksikon kärkipaikan selkänojana on kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa saavutettu Australian avointen yllätysmestaruus.

ATP-kiertueella on kaksi listaa. Pelaajan ATP-pisteet säilyvät hankintahetkestä 12 kuukautta. Lontoon lopputurnaukseen pääsy ratkeaa kalenterivuoden menestyksen perusteella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!