Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Pitääkö urheilijoiden kantaa ikuista kunniavelkaa?"

Urheilu
 

Suomen pelimonopoli murtuu kymmenen vuoden sisällä. Näin uskoo Tukholman pörssiin noteeratun Unibetin Suomen maajohtaja Antti Tikka.

"Suomeen tulee lisenssijärjestelmä jonkin verran Ruotsin jälkeen", hän arvioi.

Pohjoismaista Tanska on jo siirtynyt lisenssijärjestelmään. Ruotsi on purkamassa monopoliaan, ja siellä mainonta on jo hyvin vapaata. Norjan monopoli taas on tiukempi kuin Suomessa.

Tikka ihmettelee RAY:n Velipekka Nummikosken maalaamia uhkakuvia. Tikan mukaan Suomessa pelätään suotta tulojen romahtamista, jos monopoli puretaan.

"Lisenssijärjestelmässä ei ole tarkoitus korvata nykyisiä toimijoita [Veikkaus, RAY, Fintoto] ulkomaisilla toimijoilla, vaan ne pysyisivät mukana", hän muistuttaa.

Nyt suomalaiset pelaavat ulkomaisille peliyhtiöille 150–300 miljoonaa euroa vuodessa. Lisenssijärjestelmässä ainakin osa tästä siirtyisi Suomeen. Nyt hyödyt valuvat ulkomaille.

Lisenssijärjestelmässä Suomi saisi lisenssituottojen lisäksi myös verotuloja, urheilu saisi sponsorituloja, ja mediatalot ja markkinointitoimistot saisivat uusia asiakkaita, Tikka listaa.

"Urheiluvedonlyönti ja urheilu kulkevat sponsoroinnin osalta käsi kädessä. Investointeja tulisi myös pienempiin lajeihin ja yksilöurheiluun, ei vain jääkiekkoon."

Unibet on muutaman muun ulkomaisen peliyhtiön tavoin käyttänyt tunnettuja urheilupersoonia markkinoinnissaan. Jalkapallovalmentaja Shefki Kuqi luopui tehtävästä tultuaan Suomeen valmentamaan, mutta esimerkiksi ex-jääkiekkoilija Esa Tikkanen tekee yhä töitä yhtiölle.

Tikka ei ymmärrä Nummikosken näkemystä urheiluväen epäisänmaallisuudesta.

"Se on raju kommentti yksittäistä urheilijaa kohtaan. Ja pitääkö suomalaisten ylipäätään kantaa ikuisesti jotain kunniavelkaa monopolille?"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!