Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräisen jatko tärkeää Suomen ampumahiihdolle

Urheilu
 
Arttu Kokkonen
Kaisa Mäkäräisen menestyksekäs ura saa jatkoa.
Kaisa Mäkäräisen menestyksekäs ura saa jatkoa. Kuva: Arttu Kokkonen

Suomen ampumahiihdon monivuotinen keulakuva Kaisa Mäkäräinen kertoi tiistaina tulevaisuudestaan kotisivuillaan neljä ja puoli minuuttia kestäneessä videokoosteessa.

"Nyt se loppui. Jännitys nimittäin. Tätä on luvassa ainakin siis ensi kauden", Mäkäräinen kertoi viestissään.

Joensuulainen totesi, että päätöstä on puitu monelta kantilta ja usean lähipiiriin kuuluvan henkilön kanssa.

Mäkäräisen, 32, komea kilpaura siis jatkuu. Se oli kuitenkin odotettu ratkaisu. Myös ilmoitus siitä, että hän jatkaa vuoden kerrallaan on looginen. Lähes jokainen kolmekymppinen huippu toimii samoin.

Mäkäräinen pitää langat visusti hyppysissään. Siitä kielii sekin, että hän ilmoitti päätöksestään videon välityksellä.

Mäkäräisen monivuotinen manageri Harri Halme olisi halunnut järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden Helsingissä. Tapahtumasta olisi kehkeytynyt mediasirkus. Sitä Mäkäräinen ei kaivannut eikä halunnut.

Suomen ampumahiihtoliitolle ja lajille ykköstähden myönteinen päätös on tärkeä. Ilman Mäkäräistä ja hänen menestystään ampumahiihto olisi marginaalilaji.

Mäkäräinen on menestynyt urallaan erinomaisesti. Hän on vuoden 2011 maailmanmestari, nelinkertainen MM-mitalisti ja kaksinkertainen maailmancupin kokonaisvoittaja.

Viime kaudella hän otti kotitantereellaan Kontiolahdella MM-pronssia normaalimatkalla ja sijoittui maailmancupissa toiseksi.

Kilpailu kovenee ja taso nousee koko ajan naisten ampumahiihdossa. Mäkäräinen on viime vuosina kuulunut lajinsa ehdottomaan eliittiin. Viime kaudella maailmancup oli Valko-Venäjän Darja Domratševan ja suomalaisen välinen kaksintaistelu.

Mäkäräinen on sijoittunut maailmancupin osakilpailuissa 52 kertaa kolmen parhaan joukkoon (15+21+16). Kymppikärjessä hän ollut peräti 110 kertaa.

Ensi talven lumilla kilpailu on taas piirun menneitä lumia kovempaa. Saksasta on nousemassa uusien haastajien kaarti.

Kärkeen on tunkua myös Italiasta ja Tšekistä.

Mäkäräinen on itse itsensä tiukin arvostelija. Jos hän ei menesty toivomallaan tavalla ensi kaudella, päätös huhtikuussa 2016 voi olla tyystin erilainen kuin huhtikuussa 2015.

Yhtä hyvin intohimoisena urheilija tunnettu Mäkäräinen voi jatkaa uraansa aina seuraaviin talviolympialaisiin (2018) asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!