Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miesten Ykkönen alkaa myllerryksen jälkeen – Kärki äärimmäisen tasainen

Sarjassa on monta suosikkia. PK-35 Vantaan Shefki Kuqi pettyi talvikauteen.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Shefki Kuqi hyppäsi espoolaisesta FC Hongasta PK-35 Vantaan päävalmentajaksi. Vantaalaiset sijoittuivat viime kaudella miesten Ykkösessä kuudenneksi.
Shefki Kuqi hyppäsi espoolaisesta FC Hongasta PK-35 Vantaan päävalmentajaksi. Vantaalaiset sijoittuivat viime kaudella miesten Ykkösessä kuudenneksi. Kuva: Vesa Koivunen

Jalkapallon Ykkönen on kokenut rajun myllerryksen, sillä puolet sarjan joukkueista on vaihtunut viime kaudesta.

TPS putosi Ykköseen, ja PS Kemi sekä EIF puolestaan nousivat sinne. Se oli vasta alkua, sillä Ilves ja FC KTP matkasivat kabinettipäätöksillä Veikkausliigaan, ja VIFK sekä MP tulivat niiden tilalle Ykköseen.

Artikkeliin liittyvät

Lauantaina alkavasta Ykkösestä on odotettavissa todella tasainen. HS esittelee toiseksi korkeimman sarjatason asetelmat.

1Suosikit
Menestyspaineet voi heittää TPS:lle, PK-35 Vantaalle, AC Oululle, Hakalle ja JJK:lle. On hassua nimetä puolet sarjan joukkueista suosikeiksi, mutta sellaisista asetelmista kauteen lähdetään.

Pääkaupunkiseudun ainoa Ykkösen joukkue on PK-35 Vantaa, joka sai valmentajakseen Shefki Kuqin. Hän ei nosta vantaalaisodotuksia pilviin. "En ole hirveän tyytyväinen talvikauteemme. Meni pitkälle ennen kuin tuli päätöksiä, ketkä lähtevät ja ketkä eivät. Joukkueen rakentaminen venyi", Kuqi sanoo.

Kuqi valmensi viime kaudella espoolaista Honkaa, josta siirtyi Vantaalle nippu pelaajia.

Tärkeä espanjalaiskolmikko Pablo Couñago, Carlos Portela ja Yerai Vilaboa liittyi vantaalaisjoukkueeseen. Couñagolta on lupa odottaa maaleja, samoin Fidan Seferiltä.

"En rehellisesti sanottuna kauheasti tiedä, millä eväillä muut joukkueet lähtevät kauteen, mutta luotan omiin pelaajiini", Kuqi sanoo.

Veikkausliigasta pudonnut TPS on mukana erittäin nuorella ryhmällä. Sellaisella se tosin pelasi jo viime kaudella Veikkausliigassa. Joukkueesta kertoo paljon se, että kaksikymppinen Matej Hradecký on kapteeni.

Turkulaisten taloushuolet puhuttivat viime kaudella. "Tavoitteemme on nousta liigaan, mutta ei sinne ole kiire. Seura täytyy saada pelastettua sen katastrofin jälkeen, mitä on ollut taloudellisella puolella", päävalmentaja Mika Laurikainen sanoo.

Yksi mielenkiintoisista hankinnoista TPS:llä on hyökkääjä Jussi Aalto, joka paukutti viime kaudella KTP:ssä valtavasti osumia. Vielä kovempaan maalimäärään pääsi Hakan Kalle Multanen, joka jatkaa Valkeakoskella.

2Haastajat
Kärkiviisikon haastajia ovat nousijakaksikko PS Kemi ja EIF sekä FC Jazz.

Etenkin PS Kemiltä voi odottaa paljon. Kemiläisten riveissä pelaa päteviä ulkomaalaisia.

Monella pelaajalla on liigakokemusta. Maalivahti Daniel Kollar tuli Hongasta ja vauhtikone Cornelius Stewart VPS:stä. Oma lukunsa on pelaajavalmentaja Tuomo Könönen, joka debytoi pääsarjassa kaudella 1998.

3Häntäpää
Kabinettien kautta Ykköseen nousseet VIFK ja MP ovat kovassa paikassa. Sekä Vaasassa että Mikkelissä nousupäätös kuultiin vasta alkuvuodesta, eivätkä joukkueiden kokoonpanot herätä väristyksiä.

Sami Rähmönen (vas.) ja Mikko Hyyrynen tuovat kokemusta nuoreen TPS-ryhmään.
Sami Rähmönen (vas.) ja Mikko Hyyrynen tuovat kokemusta nuoreen TPS-ryhmään.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!