Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hevosala pelkää jäävänsä isojen toimijoiden jalkoihin

Urheilu
 
Pekka Soini
Pekka Soini

Fintoto ja Hippos ovat huolissaan ravien ja totopelien asemasta, jos rahapeliyhtiöt yhdistetään yhdeksi monopoliksi

Totopelien järjestämisestä vastaava Fintoto ja hevosurheilun keskusjärjestö Hippos ovat huolissaan hevosalan asemasta, kun Suomi järjestelee rahapelitoimijoitaan uusiksi.

Hevosala pelkää jäävänsä esitetyssä yhden yhtiön mallissa isojen toimijoiden RAY:n ja Veikkauksen varjoon. Siksi maa- ja metsätalousministeriö on tehnyt selvityksen hevosalan erityispiirteistä, jotka tulisi huomioida rahapelitoimintaa järjesteltäessä.

"Hevosala työllistää Suomessa 15 000 ihmistä. Ihan älytöntä hutia ei kannata vetäistä", Hippoksen toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Ministeriön selvityksen mukaan yhden toimijan mallissa on taattava hevospelien tuotekehitys, raviurheilun näkyvyys, markkinointi ja pelituottojen kehitys.

Erityisesti hevosala on huolissaan totopelien ja ravikilpailujen kiinteän yhteyden säilymisestä. Raviurheilu ja koko hevostalous ovat riippuvaisia totopelitoiminnan tuotoista. Jotta hevosala pysyy elinvoimaisena, olisi uuden rahapeliyhtiön järjestettävä ministeriön selvityksen mukaan vuodessa arviolta 500 ravit eri puolilla Suomea sekä luotava edellytyksiä hevosten kasvatustoiminnalle.

"Se muodostaa kiistämättömän kohtalonuhan koko hevosalalle, jos yhteys kilpailutoiminnan ja rahapelien välillä katkeaa", Soini sanoo.

Virkamiestyöryhmän esityksen mukaan hevosala saisi uuden rahapeliyhtiön tuotoista neljä prosenttia, joka vastaa nykyistä markkinaosuutta. Kiinteässä prosenttiosuudessa on hevosalan näkökulmasta hyvää se, että rahavirta olisi vuodesta toiseen tasainen.

"Mutta miten se motivoi kehittämään toimintaa, jos neljä prosenttia potista tipahtaa pöytään kuin Manulle illallinen", Fintoton toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi pohtii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!