Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiakomitealle jättitappiot Sotšista

Matkapaketteja jäi myymättä 400 000 euron arvosta

Urheilu
 

Suomen olympiakomitea teki viime vuonna 194 000 euron tappion, ilmenee keskiviikkona julkaistusta vuosikertomuksesta. Syinä tappioon ovat virhearvio ja epäonnistuminen Sotšin olympialaisten matkapakettien myynnissä yrityskumppaneille.

"Emme ole lainkaan tyytyväisiä siihen", Suomen olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson sanoo. Olympiakomitea arvioi väärin yrityskumppaniensa kiinnostuksen olympialaisiin, ja käsiin jäi kymmeniä 5 000–6 000 euron arvoisia matkapaketteja.

"Yritysvieraiden osalta pääsylippu-, lentolippu- ja hotellivaraukset yrityskumppaneille piti tehdä erittäin hyvissä ajoin. Teimme enemmän varauksia kuin mitä kumppanit halusivat viedä vieraita Sotšiin. Siitä tuli alijäämää."

Virhearvio toi Olympiakomitealle peräti 380 000 euron tappion, jota ilman tulos olisi ollut voitollinen.

Olympiakomitea teki kovasti töitä lippupakettien myymiseksi. Myymistä vaikeuttivat taloudellinen tilanne, väärä arvio kysynnästä ja matkojen kalleus. Matkapaketin hintaa nostivat kaupungin niukka hotellikapasiteetti ja kalliit lentoliput.

Lippukatastrofin vaatimat talouden oikaisutoimet on jo tehty, eikä urheilijoiden valmistautuminen Rion vuoden 2016 kesäolympialaisiin vaarannu, Japisson sanoo. "Tämän vuoden budjetti on tasapainossa, ja tehdään hieman ylijäämää."

Olympiakomitea on ottanut opiksi Sotšin virheistä Rion lippuja varatessaan. "Meillä on yrityskumppaneilta tieto, kuinka paljon vieraita he vievät olympialaisiin. Olemme varanneet lippuja ja hotelleja vain niin paljon kuin meillä on lähtijöitä."

Olympiakomitean kulut olivat viime vuonna kaikkiaan 10,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2013 Olympiakomitea teki 9,3 miljoonan euron budjetilla 55 000 euron tappion.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?