Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vidal puski Juventuksen Italian mestariksi

Torinolaisseura voitti Serie A:n neljännen kerran peräkkäin. Celtic vei Skotlannin liigan nimiinsä.

Urheilu
 
Giorgio Perottino Reuters
Juventuksen pelaajat juhlivat Arturo Vidalin maalia Sampdoria-vierasottelussa.
Juventuksen pelaajat juhlivat Arturo Vidalin maalia Sampdoria-vierasottelussa. Kuva: Giorgio Perottino Reuters

Juventuksen Arturo Vidal haistoi mahdollisuutensa Sampdoria-vierasottelun 32. peliminuutilla. Hän oli takatolpalla vapaana, ja juuri sinne pallo tuli. Vidal pukkasi pelivälineen taidolla tolpan kautta maaliin.

Osuma jäi lauantain kamppailun ainoaksi, ja se toi torinolaisjoukkueelle neljännen peräkkäisen Italian jalkapallomestaruuden. Vidalin osuma oli kuin tämän kauden Juventus pienoiskoossa: täynnä taitoa ja tyyliä.

Juventuksella on Italian pääsarjaa Serie A:ta neljä ottelua jäljellä, mutta mikään ei voi viedä siltä ykköstilaa. Torinolaiset johtavat sarjaa 17 pisteen erolla Lazioon, joka on pelannut ottelun Juventusta vähemmän.

Juventus on kulkenut pitkän tien sen jälkeen, kun se pudotettiin sopupeliskandaalin jälkeen pääsarjasta vuonna 2006.

Torinolaiset palasivat nopeasti Serie A:han ja vakiinnuttivat siellä paikkansa. Iso käänne tapahtui, kun Antonio Conte palkattiin Juventuksen päävalmentajaksi vuonna 2011.

Conten alaisuudessa torinolaiset voittivat kolme mestaruutta. Vaikka menestys oli suurta, Conte hyppäsi sivuun. Hänen tilalleen tuli Massimiliano Allegri, ja tällä kaudella Juventuksen meno on vain kiihtynyt.

Se on jo Italian ykkönen, Mestarien liigassa Allegrin miehistö on neljän joukossa ja Italian cupissa loppuottelussa.

Allegrin Juventus on pelannut tasapainoisen kauden. Joukkue on päästänyt vain 19 liigamaalia.

Vidalin, maalitykki Carlos Tévezin, Gianluigi Buffonin ja kumppaneiden myötä joukkueessa on laatua ja leveyttä, eikä tärkeän Paul Pogban loukkaantuminen ole hyydyttänyt torinolaisia. Taiturimainen Andrea Pirlo ei ole edes pelannut tällä kaudella kovin paljoa.

Siitä huolimatta Juventus on ollut kotimaassaan suvereeni. Vieraspelaajat saattoivat aloittaa ansaitut mestaruusjuhlat lauantai-iltana Sampdorian kotistadionilla.

Lauantaina ratkesi myös Skotlannin mestaruus. Ykköstila meni odotetusti Celticille, jolle mestaruus oli Juventuksen tavoin neljäs peräkkäinen.

Celticistä on tullut Skotlannissa yksinvaltias sen jälkeen, kun Glasgow'n toinen suurseura Rangers pudotettiin vuonna 2012 konkurssin jälkeen pääsarjasta.

Celticin mestaruus varmistui, kun Dundee United voitti kotonaan Celticin pahimman uhkaajan Aberdeenin 1–0.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!