Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Innolla mukana

Kuudensissa MM-kisoissa pelaava Jarkko Immonen sanoo aina kyllä, kun kutsu käy Leijoniin

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto lehtikuva
Jarkko Immonen pelaa kuudensia MM-kilpailuitaan Leijonissa.
Jarkko Immonen pelaa kuudensia MM-kilpailuitaan Leijonissa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto lehtikuva

Rantasalmen sulttaani, pistepörssin kunkku ja ilmaveivin prinssi.

Hyvällä jääkiekkoilijalla on monta nimeä, kuten Jarkko Immosella, joka pelaa Tšekissä jo kuudensissa MM-kisoissaan.

Ensikosketuksensa MM-jäähän 33-vuotias Immonen otti vuoden 2009 kisoissa.

Tuolloin Immosen lisäksi mukana olivat tämän vuoden maajoukkueesta Topi Jaakola, Anssi Salmela, Leo Komarov, Juha-Pekka Hytönen ja Pekka Rinne.

Parhaiten Immonen muistetaan vuoden 2011 kisoista, joissa Suomi voitti toisen maailmanmestaruutensa.

Immonen oli koko turnauksen parhaita pelaajia, ja hän voitti kahdellatoista pisteellään pistepörssin. Hän teki kisoissa myös eniten maaleja, yhdeksän.

Rantasalmella syntynyt Immonen jäi silti nuoren ketjukaverinsa, Mikael Granlundin varjoon. Se ei suinkaan johtunut Immosesta, vaan siitä, että Granlund teki Venäjää vastaan sen kuuluisan ilmaveivinsä.

Immonen menetti aloituksessa kiekon, mutta Granlund riisti sen itselleen Venäjän D mitri Kalinilta.

Alle sekunti myöhemmin Granlund pyöräytti maalin takana kiekon mailansa lavan päälle ja nosti pelivälineen Venäjän reppuun.

Myös Immonen oli pelipäällä: hän iski ottelussa 3–0-maalin. Ne lukemat jäivät myös tulokseksi pelissä, joka on eräs Suomen kiekkohistorian klassikko-otteluista. Ilmaveivistä tehtiin postimerkki, ja se pääsi sanakirjaan.

Immonen ja Granlund eivät pelaa enää samassa joukkueessa. Granlund jatkaa NHL:ssä, mutta Immonen on aina mielellään maajoukkueen käytettävissä, jos kutsu tulee.

"MM-kisat ovat aina olleet hienoja juttuja. Olen innolla mukana", sanoi Immonen, kun joukkue valmistautui sunnuntain myöhäispeliin.

"Tanska ei ole helppo vastus. Se on toisen tyyppinen kuin USA, puolustaa ja sumputtaa", arveli Immonen, joka sai rinnalleen uuden ketjukaverin Komarovista.

USA:ta vastaan Immosen kanssa kolmosketjussa pelasivat Antti Pihlström ja Teemu Hartikainen. Komarov korvasi Hartikainen, joka ei ollut kokoonpanossa sunnuntain pelissä Tanskaa vastaa.

"Leksan [Komarov] tulo ei muuta meidän kenttämme peliä. Meidän täytyy vain myllyttää ja laukoa enemmän. Niitä tuli USA-pelissä aivan liian vähän. Emme päässeet maalille, ja olimme liikaa kulmissa", sanoi Immonen, joka pelasi avausottelussa 12.10 minuuttia.

Immonen pelasi peräti kuusi kautta KHL:ssä.

Ensin neljä kautta Kazanissa, sitten kaksi Torpedo Nižni Novgorodissa.

Kuusi kautta on pitkä aika, sillä yleensä KHL:n joukkueissa käy melkoinen turbulenssi, kun pelaajia tulee ja menee.

Nyt pelit KHL:ssa ovat takana ainakin toistaiseksi. Immonen suuntaa vaimonsa ja kolmevuotiaan lapsensa kanssa ensi kaudeksi Sveitsiin.

Keskushyökkääjän uusi seura on Zug, joka on F1-ajaja Kimi Räikkösen suosikkiseuroja. Räikkösellä on Zugin jäähallissa oma aitio ja asunto hallin lähellä.

"Niin olen kuullut. Kun kävin siellä, puhuivat, että paljon häntä siellä näkyy", sanoo Immonen, jonka perheeseen syntyy toinen lapsi syksyllä.

"Pelireissujen ulkopuolella kaipaan tavallista elämää. Oleilua yhdessä."

 

Suomen ja Tanskan ottelu päättyi niin myöhään, ettei sen tulos ehtinyt lehden kaikkiin painoksiin. Hs.fi kertoo ottelun tapahtumat.

Ari Pusa HS
Ostrava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?