Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n futistuska kasvoi

Urheilu
 
Timo Aalto
HIFK:n Fredrik Lassas (toinen oik.) tavoitteli palloa SJK:n pelaajien puristuksessa.
HIFK:n Fredrik Lassas (toinen oik.) tavoitteli palloa SJK:n pelaajien puristuksessa. Kuva: Timo Aalto
SJK 2 HIFK 0

Tuskin kukaan odotti, että Helsingin IFK:n kaudesta jalkapallon Veikkausliigassa tulee kukkakedolla tanssahtelua. Alkukausi onkin ollut IFK:lle vaikea.

SJK voitti helsinkiläisvieraat eilen sunnuntaina Seinäjoella maalein 2–0. Sarjanousija IFK on pelannut Veikkausliigassa neljä ottelua, ja voittotili on avaamatta.

Jani Honkavaaran valmentama joukkue aloitti kauden ihan hyvin pelaamalla tasan IFK Mariehamnin ja HJK:n kanssa, mutta sen jälkeen arki on lyönyt kasvoille. Ensin RoPS kylvetti kotonaan IFK:ta 2–0, ja sunnuntaina lopputulos oli sama, joten helsinkiläiset eivät ole tehneet kahdessa viime ottelussaan yhtään maalia.

"Nämä ovat pienestä kiinni, mutta ei tässä auta jäädä murehtimaan. Pelaamisemme vapautuu, kun saamme ekan voiton. Vielä ei huolestuta", hyökkääjä Ville Salmikivi sanoi.

Salmikivi pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella liigassa IFK:n avaukseen. "Pelaaminen on aina kivaa, mutta vähän alkoi tuntua raskaalta."

Isännät aloittivat ottelun pirteästi, mutta vieraat pääsivät avausjakson lopussa kamppailuun vahvasti mukaan. SJK:n päävalmentaja Simo Valakari pani keskikenttämaestro Johannes Laaksosen tauon jälkeen kentälle, ja isännät painoivat toisen jakson alkupuolella pelin voimalla vastustajan päähän.

Avausosumaa saatiin odottaa 74. peliminuutille. Asialla oli Ariel Ngueukam eli Tuco, joka ohjasi Richie Dormanin keskityksestä avausmaalin. Jatkoa seurasi 86. minuutilla, kun vaihdossa aloittanut Toni Lehtinen laukoi pallon läheltä verkon perukoille.

Vaikka IFK sai lopussa otteen pelistä, voitto ei tee SJK:lle vääryyttä. Tosin myös isäntien huippupaikat olivat maaleja lukuun ottamatta vähissä.

"Maalille pitäisi mennä kuolemaa uhaten. Emme tee sitä kuin vasta silloin, kun kaveri on tehnyt 1–0", Honkavaara tiivisti.

Seinäjoella syntyneelle Honkavaaralle paluu tuttuihin maisemiin olisi voinut olla iloisempikin. Toppari Tuomas Aho ja hyökkääjä Pekka Sihvola eivät olleet kokoonpanossa lainkaan.

"Aholla on varpaan kanssa vähän ongelmia. Emme halunneet ottaa riskiä. Sihvola ei ole vielä ihan parhaimmillaan", Honkavaara sanoi.

Tapio Keskitalo HS
Seinäjoki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!