Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonille voitto Tanskasta – Barkov johti tehoketjua

Keskushyökkääjä teki maalin, ja Jokinen tahditti ohjaamalla voitto-osuman

Urheilu
 
Joe Klamar AFP
Jussi Jokinen keräsi kaksi tehopistettä voittopelissä Tanskaa vastaan. Kapteeni näytti mallia.
Jussi Jokinen keräsi kaksi tehopistettä voittopelissä Tanskaa vastaan. Kapteeni näytti mallia. Kuva: Joe Klamar AFP
Tanska 0 Suomi 3

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kurssi oikeni Tšekin MM-turnauksessa, kun heppoinen Tanska meni nurin toisen erän maaleilla 3–0.

Taitavan Aleksander Barkovin ketju alkoi tehdä maaleja, kun muilta se ei vielä tahtonut sujua.

Maalit tulivat helposti, mutta tulostaululle ne siirtyivät hitaasti. Avausosumaa katseltiin joltain rakeiselta videolta kymmenisen minuuttia, kunnes tuomari osoitti keskiympyrää.

"Tiesin heti, että se osui johonkin, mutta penkillä toivoimme, ettei se olisi korkea maila", maalille laukonut puolustaja Anssi Salmela sanoi. Lopulta ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma merkittiin Jussi Jokiselle.

Janne Pesosen tekemä 2–0-maali tuli heti ensimmäisen perään, kunnes taas roikkui vanhanaikainen puhelimen luuri suurella näytöllä. Silloin joutui Barkovin ohjaama maali vähän tavallista tarkempaan tarkasteluun.

"Lapaan se osui, mutta tarkoitus oli vain ohjata sinne päin, mutta sattui menemään maaliin", Barkov sanoi. "Harjoittelimme aamulla ohjureita, ja kai se siitä johtui."

Barkov valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi eikä syyttä. Hän pyöritti ketjua, jonka pelistä näki, että homma toimi.

"USA:ta vastaan ensimmäinen erä oli kuin tänään koko matsi. Saatiin luotua painetta toiseen päähän kenttää. Silloin ei tullut maaleja, mutta nyt tuli", Barkov sanoi.

"Ei sen kaunista tarvitse olla, kun tulee laukauksia ja reboundeja. Kaikki maalit lasketaan", Barkov jatkoi.

Oli vain ajan kysymys, milloin ottelu ratkeaisi. Yhden erän Tanska jaksoi, tai melkein kokonaisen 20-minuuttisen.

Alussa tanskalaiset yrittivät hyökätä, lopussa kaikki tarmo meni puolustamiseen. Oli Tanskan onni, ettei Leijonista löytynyt alussa ratkaisijaa, vaikka peli pyöri kaukalon samassa päässä. Maalinteko voi vielä olla Suomen iso puute tässä turnauksessa.

Kun maali piti tehdä, ei tahtonut tulla valmista. Joonas Donskoi kilautti poikkiputkeen avauserässä, mutta niitä laukauksia laskemalla ei pistepussi kartu.

Pelkästään maalivahtien torjunnat 20–4 kertoivat, kumpi vei ja kumpi haki askeliaan. Pekka Rinne selvisi neljällä kosketuksella kiekkoon avauserässä.

Mikään joukkue ei kestä näin kovaa puolustamista kuin aikansa. Ei kestänyt Tanskakaan, joka vaikuttaa paljon kesymmältä kuin muutama vuosi sitten.

Sunnuntai-illan peli tuskin toimi maalivahti Rinteelle edes kunnon lämmittelynä.

Rinne on Suomen kiistaton ykkösmaalivahti, mutta tällaisesta ottelusta jäi käteen vain hieman hionnut alusasu. Silti nollapeliä pitää aina arvostaa. Tähän kamppailuun hänelle tuli 16 torjuntaa, kun Tanskan Sebastian Dahm joutui huhkimaan 40 kiekkoa.

Leijonat kohtaa Norjan heti maanantaina. Barkov oli innoissaan, että pelit jatkuvat.

"Hyvä vain, että tulee pelejä. Norja pelaa fyysistä kiekkoa ja pyrkii taklauksiin. Kova peli siitä on tulossa", Barkov sanoi.

Heikki Miettinen HS
Ostrava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!