Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyrkkeilyn paha poika on yhä lyömätön

Floyd Mayweather voitti Manny Pacquiaon ja teki kaikkien aikojen tilin

Urheilu
 
John kurtzinski Afp
Yhä voittamaton Floyd Mayweather halasi ottelun jälkeen vastustajaansa Manny Pacquiaota.
Yhä voittamaton Floyd Mayweather halasi ottelun jälkeen vastustajaansa Manny Pacquiaota. Kuva: John kurtzinski Afp

Vuosisadan otteluksi etukäteen hehkutetusta välisarjan MM-kamppailusta Floyd Mayweatherin ja Manny Paqcuiaon välillä ei tullut suurta juhlaa nyrkkeilyn ystäville. Mayweather oli juuri niin ylivoimainen kuin etukäteen odotettiinkin.

Isompi ja taitavampi amerikkalainen ei antanut vastustajalleen mahdollisuuksia vaan voitti tämän kaikin tuomariäänin Las Vegasissa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa käydyssä välisarjan MM-ottelussa.

Artikkeliin liittyvät

Ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Mayweather esitteli nyrkkeilyillan suurimman sankarin. Hän kaivoi taskustaan sadan miljoonan dollarin sekin ja leiskautti tutun Money Mayweather -hymynsä.

"Siinä on yhdeksän numeroa, beibi!"

Ottelun jännite oli rakennettu kahden vastakkaisen persoonan varaan. 38-vuotias Floyd Mayweather on voittamaton mestari, jota ainakin amerikkalaiset pitävät tämän hetken parhaana nyrkkeilijänä maailmassa. Hän on luonut itsestään rahoillaan ja rasvaisilla puheillaan ärsyttävän pahan pojan. Kotiväkivallasta useita tuomiota saanut nyrkkeilijä sai vihellyksiä ja buuauksia myös Las Vegasin MGM Grand -hotellin 16 507:ltä katsojalta.

Katsojat eivät tosin itsekään olleet mitään vaatimatonta väkeä. Kamera poimi yleisön joukosta näyttelijöitä, poppareita ja urheilutähtiä, kuten Clint Eastwoodin, Robert de Niron, Mark Wahlbergin, Jake Gyllenhaalin, Christopher Balen, Justin Bieberin, Mike Tysonin, Michael Jordanin ja Beyoncen.

Tavallisilla ihmisillä ei ollut katsomoon asiaa, sillä halvimmat liput otteluun maksoivat 1 500 dollaria, ja ottelun alla pääsylipusta sai pulittaa 40 000 dollaria.

Haastajana otteluun lähtenyt Manny Pacquiao on kodittomasta slummipojasta huipulle noussut taistelija, joka on löytänyt Jumalan ja lahjoittaa ison osan tuloistaan kotimaansa köyhille. Las Vegasin kehään Pacquiao saapui vaatimattomasti teepaidassa oudon onnellinen hymy peikonkasvoillaan.

Hyväntuulisuutta voi selittää se, että ottelun jälkeen Pacquiao kertoi valmistautuneensa kamppailuun keskustelemalla tuttujen pastorien kanssa Daavidin ja Goljatin taistelusta.

Daavid kukisti Goljatin kivilingolla, ja jotain kättä pitempää olisi kehässä kaivannut myös Pacquiao, joka ei missään vaiheessa saanut otetta taitavasta amerikkalaisesta.

Etukäteen laskettiin, että filippiiniläisen ainoa mahdollisuus on hukuttaa amerikkalainen lyöntisateeseen, sillä viisaasti puolustava Mayweather osuu iskuillaan selvästi useammin kuin hurjasti huitova Pacquiao.

Pacquiao lähti kuitenkin kamppailuun varovasti. Mayweather piti vastustajansa etäällä vasemmilla suorillaan ja löi muutaman kerran oikeallaan niin terävästi, että tämän vähäinenkin hyökkäysinto tukahtui.

Neljännessä ja kuudennessa erässä nähtiin pari välähdystä hurjista lyöntimyllyistä, jotka ovat tehneet filippiiniläisestä katsojien suosikin. Yleisö kannusti seisaaltaan, kun Pacquaio ahdisti Mayweatherin nurkkaan ja rummutti tätä iskusarjoillaan.

Aikansa menoa katseltuaan Mayweather puisteli päätään: ei tunnu missään. Sitten hän otti kehässä komennon, joka kesti ottelun loppuun asti.

Viimeissä erissä Pacquiao olisi voinut varastaa voiton vain hurjalla tyrmäysiskulla, mutta hän tuntui tyytyvän kohtaloonsa. Ottelun jälkeen Pacquiao selitti, että oli uskonut olevansa tuomarien papereissa edellä.

Ei kuitenkaan ollut, edes melkein. Yksi tuomari sai Mayweatherin voittajaksi 118–116 ja kaksi 116–112. Lyöntitilaston mukaan Mayweather voitti lyönnit 433–429 ja osumat 148–81.

Ottelun jälkeen Mayweather esiintyi yllättävän nöyrästi mieheksi, joka kutsuu itseään lyhenteellä TBE eli the best ever (kaikkien aikojen paras).

Hän ylisti tukijoitaan ja vastustajaansa, mutta muisti toki kiittää myös timanttikoristeltujen rannekellojensa valmistajaa.

Mayweather sanoi ottelevansa viimeisen ottelunsa ensi syyskuussa. Voitto siitä, ja hän voi lopettaa samoihin lukuihin kuin legendaarinen Rocky Marciano: 49 voittoa, nolla tappiota.

Mayweather on jäämässä historiaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista, mutta myös vihatuimmista nyrkkeilymestareista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?