Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonilla kunnon maalijuhla

Kemppainen teki kaksi maalia, ja puolustaja Lindell pelasi läpimurto-ottelun

Urheilu
 
jussi nukari lehtikuva
Joonas Kemppainen tekee maalin aivan Norjan maalivahdin Lars Voldenin nenän edestä. Janne Pesonen katsoo vieressä.
Joonas Kemppainen tekee maalin aivan Norjan maalivahdin Lars Voldenin nenän edestä. Janne Pesonen katsoo vieressä. Kuva: jussi nukari lehtikuva
Norja 0 Suomi 5

Norjan historia Suomea vastaan jääkiekon arvoturnauksissa on synkkä, ja maanantaina siihen tarinaan tuli yksi harmaasävyinen kappale lisää.

Leijonat jauhoi Ostravan myöhäisillan kohtaamisessa tylyt 5–0-luvut.

Maaleja tuli nyt ylivoimalla ja tasaviisikoin. Maalivahti Pekka Rinne piti huolen lopuista ja sai yleisön hienon kannustuksen lopussa.

Lähes täysi halli huusi kolmannessa erässä "Pekka, Pekka" -huutoja kuin kannustaakseen Leijonien veskarin nollapeliin. Rinne palkitsi faninsa.

Mahtui tähän maanantaiseen iltaan paljon muitakin onnistujia.

Porin Ässien puolustaja Esa Lindell saattoi hypätä Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen salassa suurelta yleisöltä. Nyt Lindell, 20, pelaa Ostravan MM-turnauksessa kuin kuka tahansa konkari.

Ylivoimapelissä Lindell valloitti hyökkäyspään siniviivan ja norjalaiset tunsivat sen nahoissaan. Lindell teki Leijonien ensimmäisen maalin ja syötti kaksi seuraavaa. Jokainen laukaus, jonka hän ampui, tuntui potentiaaliselta maalilta.

"Hyvä kaveri on pelaamaan. En tiennyt hänestä paljoakaan. Tuntuu olevan hyvä laukaus, ja harva pelaaja pystyy ampumaan ranteella niin hyvin", Rinne kehui Lindelliä.

"Loistavasti ottanut paikkansa joukkueessa", Rinne jatkoi.

Lindell nousi MM-joukkueeseen pitkän testauksen kautta.

"Tuntui hyvältä pelata Sotšin turnauksessa ja Karjala-turnauksessa. Sitten leirijakson maaottelut menivät hyvin", Lindell sanoi. Hän on kuulunut koko talven päävalmentaja Kari Jalosen silmien alla.

Lindell on noussut Liigaan Jokereissa, jossa hän ehti pelata kahden kauden aikana reilut 60 ottelua. Täksi kaudeksi hän siirtyi Ässiin.

"Se oli hyvä. Sain lisää vastuuta ja peliaikaa", Lindell sanoi. Hänellä on Dallasin NHL-varaus ja ensi kaudeksi suunta tuntuu olevan Teksasiin.

Rinne joutui vastaamaan, voisiko Lindell pärjätä NHL:ssä.

Maalivahti kiersi kysymyksen taitavasti: "Onneksi en ole scoutti", Rinne sanoi ja viittasi siihen, ettei hänen tarvitse puntaroida menestysmahdollisuuksia.

Joonas Kemppaiselle ottelu Norjaa vastaan oli myös tavallista isompi. Hän teki kaksi maalia, joista ensimmäinen oli myös MM-uran avausosuma.

Kokenut Petri Kontiola kiepautti Kemppaisen avausmaalin jälkeen kiekon mailansa lavan päälle ja kuljetti sen vaihtoaitioon muistoksi.

"Otettiin vähän liikaa jäähyjä, ja se sekoitti kokonaisuutta. Olemme parantaneet koko ajan peliä, mutta emme ole vielä saaneet hurlumheitä aikaan", Kemppainen sanoi.

Kemppainen kantoi valtavan vastuun Norjaa vastaan. Hän pelasi Kontiolan pyörittämässä ylivoimassa ja lisäksi hyppäsi joka kerta jäälle, kun Suomi pelasi alivoimaa. Kolmannessa erässä sitä piisasi.

Hyvin tuore Suomen mestari hikisestä illastaan selviytyi.

"Vielä kovempia otteluita on luvassa, mutta hyvältä tuntuu tässä ja nyt", Rinne sanoi, kun kamppailu päättyi.

Heikki Miettinen HS
Ostrava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!