Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori joukkue täynnä itseluottamusta

USA kaatoi Venäjän MM-kisoissa. Taas, voisi joku sanoa.

Urheilu
 
Laszlon Balogh Reuters
Dan Sexton lentää vauhdikkaasti jäässä makaavan Vladimir Tarasenkon yli. Andrei Mironov on mukana tilanteessa.
Dan Sexton lentää vauhdikkaasti jäässä makaavan Vladimir Tarasenkon yli. Andrei Mironov on mukana tilanteessa. Kuva: Laszlon Balogh Reuters
Venäjä 2 USA 4

Jokavuotinen juttu, että Yhdysvallat voittaa Venäjän jääkiekon arvoturnauksissa.

Niin kävi myös Ostravassa, kun nuoret amerikkalaiset niputtivat Venäjän 4–2, vaikka ennen ottelua Čez-areenassa oli vain yksi suosikki.

Suomen ja Ruotsin yhteisessä MM-turnauksessa 2013 USA veti Venäjän kölin alta puolivälierissä. Luvut 8–3 eivät jättäneet jossitteluille sijaa. USA päätti kisat pronssimitaliin.

Sotšin olympialaisten alkusarjassa ropisi taas. T.J. Oshie johdatti amerikkalaiset rankkarikisassa 3–2-voittoon isäntämaasta. Ja maanantaina taas tuli nokkiin, tosin moneen vuoteen nuorimmalta amerikkalaisryhmältä.

Trevor Lewis löi ensimmäisessä erässä Sergei Bobrovskin torjunnasta kimmonneen paluukiekon maaliin. Siitä eteenpäin USA pysyi ottelussa joko johdossa tai vähintään voittotuntumassa.

Puolustaja Anton Belov tasoitti ottelun toisessa erässä Artemi Panarinin maagisen syötön jälkeen. Tasatilannetta kesti vajaat kolme minuuttia, sitten USA vilkutti taas perävalojaan venäläisille.

Venäjä hävisi, mutta Panarinin syöttämä maali oli ottelun hienoin. Hänellä oli kiekko metrin päässä maalista, mutta hän päättikin jakaa sen taaksepäin Beloville. Puolustaja kiitti ja tasoitti pelin.

Torey Krug niittasi röyhkeän laukauksen yläkulmaan, kun USA pelasi ylivoimalla. Kolmannessa erässä Mark Arcobellon maali vei amerikkalaiset 3–1-johtoon. Se sinetöi voiton.

"Se ylivoima viidellä kolmea vastaan oli iso tekijä", Venäjän Viktor Tihonov sanoi tilanteesta, jonka Krug päätti 2–1-maaliin. USA pelasi erikoista ylivoimaa, jossa se käytti peräti kolmea puolustajaa, Seth Jonesia, Krugia ja Justin Faulkia.

"Harjoiteltu kuvio", päävalmentaja Todd Richards sanoi. "Siitä olen ylpeä, miten pelasimme täydet 60 minuuttia."

Tihonovia USA ei yllättänyt. "Tiesimme, millainen joukkue USA on. Erittäin nopea."

USA näyttää olevan paljon enemmän tosissaan nuorekkaalla joukkueellaan kuin monissa menneiden vuosien MM-turnauksissa.

"Me olemme nuori ja energinen joukkue. Meillä on myös sopivasti johtajuutta ja erittäin hyvät maalivahdit", vasta 18-vuotias Jack Eichel sanoi.

Yhdysvaltojen joukkueessa on peräti 15 pelaajaa, jotka ovat syntyneet 1990-luvulla. Eichel pelasi päättyneen kauden Bostonin yliopistojoukkueessa ja vasta tulevana kesänä hänet voi varata NHL:ään.

Venäjää vastaan maalilla pelasi Jack Campbell, joka edustaa farmiseura Texas Starsia. Suomea vastaan torjui kiekkoja Connor Hellebuyck ja tuntui silloin ohittamattomalta.

"Meidän maalivahtimme tuli esille ja otti muutaman uskomattoman pelastuksen. Lisäksi pelasimme erittäin hyvää alivoimapeliä", Eichel sanoi.

Se, että USA pöllytti Suomea ensimmäisessä ottelussa, antoi kovan itseluottamusruiskeen joukkueelle.

"Olemme ottaneet isoja voittoja, mutta ei hätäillä", USA:n päävalmentaja Richards sanoi.

Peli Venäjää vastaan kertoi selvästi, ettei Suomi-voitto ollut sattumaa tai mikään satunnainen lipsahdus.

Heikki Miettinen HS
Ostrava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?