Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entiset huippupelaajat johtavat Leijonia – vain Tupu puuttuu

Urheilu
 
Tuomas Selänne
Ville Peltonen (vas.), Saku Koivu ja Jere Lehtinen verestivät vuoden 1995 MM-titteliä hyväntekeväisyysottelussa Pietarinkadun Oilersia vastaan viime syksynä.
Ville Peltonen (vas.), Saku Koivu ja Jere Lehtinen verestivät vuoden 1995 MM-titteliä hyväntekeväisyysottelussa Pietarinkadun Oilersia vastaan viime syksynä. Kuva: Tuomas Selänne

Suomalaisen jääkiekon kannalta on hienoa, että entisiä huippuja on mukana maajoukkueessa.

Nykyisen Leijona-joukkueen lähes kaikki tärkeimmät paikat on miehitetty pelaajina menestystä hankkineilla, ei ammattivalmentajilla tai -johtajilla.

Päävalmentaja Kari Jalonen on pelannut kuudet MM-kisat ja voittanut Suomen mestaruuksia.

Apuvalmentajista Ville Peltonen oli yksi ratkaisijoista, kun Suomi voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa Tukholmassa 1995.

Hauska yksityiskohta myös on, että Peltonen oli Leijonien paras pistemies, kun MM-kisoja pelattiin edellisen kerran Tšekissä 2004.

Luku sinänsä on GM Jere Lehtinen, joka on kaikilla mittareilla mitattuna Suomen ykkösiä. Peltonen ja Lehtinen muodostivat Saku Koivun kanssa Tupu, Hupu ja Lupu -ketjun 1995 kisoissa. Hupu ja Lupu ovat mukana Leijonissa, mutta Tupu puuttuu.

Koivu voi haluta jääkiekossa korkeampia tehtäviä kuin työt maajoukkueessa. Kalervo Kummolan aika puheenjohtajana päättyy Jääkiekkoliitossa syksyllä.

Lisäksi kolmet olympialaiset ja viidet MM-kisat pelannut Aki Berg pitää nykyään jöötä Suomen huoltokopissa.

Entiset huiput eivät ole maajoukkueessa rahan takia. Maajoukkueessa kunnon tiliä tekee vain päävalmentaja. Esimerkiksi apuvalmentajat saavat kaudesta vain muutaman tuhat euroa.

"On takaisinmaksun aika. Olemme saaneet niin paljon suomalaiselta jääkiekolta", kuten eräs ex-pelaaja sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?