Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heinonen kunnostautui urakkamiehenä

Kotka haki vierasvoiton Loimaalta ja taistelee finaalipaikasta

Urheilu
 
Pekka Järviö
Timo Heinonen
Timo Heinonen
Bisons 59 KTP 71 Bisons johtaa voitoin 2–1

KTP-Basketin vahva alkuveto riitti tuomaan kotkalaisille elintärkeän voiton miesten Korisliigan kolmannessa välierässä loimaalaista Bisonsia vastaan. Paremmin puolustanut KTP sai isäntiensä heittopelin sekaisin.

Bisons pystyi parantamaan otteitaan pelin vanhetessa, mutta KTP piti johtoasemansa loppuun asti. Näin joukkueet kohtaavat toisensa torstaina Kotkassa.

Viidennen minuutin alussa Bisons johti 6–4, mutta seuraavat neljä ja puoliminuuttia KTP vei 14–0. Suurimmillaan KTP johti toisella jaksolla 32–9, kunnes Bisons sai konettaan käyntiin.

Loimaalaisten peli oli aivan liikaa Martin Zenon varassa. Hän jaksoi taistella loppuun asti, mutta kun muista ei ollut auttajiksi, ero ei kuroutunut umpeen missään vaiheessa.

Viimeisellä neljänneksellä Bisonsin toiveet vielä heräsivät, kun 19 pistettä tehnyt, mutta hyvin ylimielinen KTP:n Kenneth Simms otti nopeaan virhetilinsä täyteen ja joutui suihkuun.

Kotkalaisten onneksi Timo Heinonen ja Brandon Jefferson pitivät joukkuetta pystyssä. Varsinkin Heinonen teki töitä hartiavoimin ja haki useita omien ohiheittojensa levypalloja.

"Nyt oli aika herätä, jos halutaan jatkaa pelejä. Alku oli parempaa kuin viimeksi Loimaalla. Puolustimme hyvin, mutta hyökkäyspeliin jäi parannettavaa", kymmenen pistettä tehnyt ja yhdeksän levypalloa napannut Heinonen totesi.

"Sarjan katkaiseminen on aina vaikeaa, ja nyt Bisonsin heitot eivät pudonneet. Me olemme kuitenkin edelleen samassa tilanteessa, seuraavakin peli pitää voittaa", Vantaan Pussihukkien kasvatti Heinonen painotti.

Bisonsin heittopeli kotikentällään oli luokatonta. 22 kolmen pisteen heitosta sisälle meni vain kolme. Myös levypalloissa loimaalaiset jäivät selvästi tappiolle 39–53.

Zeno viimiesteli 24 pinnaa. Hänen lisäkseen vain Travis Nelson ylitti kymmenen pisteen rajan.

Kotka voitti runkosarjan, mutta menetti rangaistuksen takia kotietunsa puolivälierissä ja välierissä. Kotkalaiset käyttivät runkosarjassa edustuskelvotonta pelaajaa.

Neljäs välierä pelataan Kotkassa. Jos Kotka menee finaaliin tai kerrasta poikki -pronssipeliin, se saa kotietunsa takaisin.

Pekka Järviö
Loimaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!