Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urat alkoivat yhtä aikaa, mutta kumpi lopettaa ensin?

Räikkösen ja Alonson lähtölaskenta on käynnissä

Urheilu
 

Neljäs maaliskuuta vuonna 2001 käynnistyivät sekä Kimi Räikkösen että Fernando Alonson F1-urat Australian gp-kisassa. Tällä hetkellä Räikkönen on MM-sarjan ikäpresidentti ja Alonso neljänneksi vanhin kuljettaja. Yhä ajankohtaisemmaksi käy kysymys, kumpi vetäytyy radoilta ensin?

HS teki torstaina tunnusteluja Katalonian gp-varikolla. Räikkösen uskotaan lopettavan ensin, mutta toisaalta epäilyt kasvavat, ettei Alonso ajaisi nykyisen kolmivuotisen sopimuksensa loppuun asti McLarenilla.

Kummankin lähtölaskenta on käynnissä, mutta lasketaanko aikaa vuosissa vai kuukausissa?

Ensimmäiseen F1-kisaansa Sauberilla ajanut Räikkönen starttasi 13:nnesta ja Minardilla kurvaillut Alonso 19. ruudusta. Kisassa suomalainen ponnahti MM-pisteille kuutospaikalla, ja espanjalainen ajoi maaliin 12. sijalla.

Sittemmin miehet ovat ajaneet samoissa tiimeissä eri aikaan, kunnes viime vuonna ajoivat Ferrarilla.

Nuorella Alonsolla tärppäsi, kun Renault hallitsi mestaruustaistoja 2005 ja 2006. Räikköseltä karkasi kaksi titteliä McLarenilla Mercedeksen moottoripulmien vuoksi. Uran kruunuksi tuli mestaruus Ferrarilla 2007.

Kolmannen mestaruuden valloitus on virittänyt Alonson kärsivällisyyden katkeamispisteeseen. Ferrarilla se petti kenties vuotta liian aikaisin. Nyt näkymät MM-taistoon McLaren-Hondalla näyttävät siirtyvän kauas tulevaisuuteen. Siihen espanjalaisen maltti ei välttämättä riitä.

Räikkönen on tehnyt selväksi, että Ferrari jää hänen viimeiseksi tallikseen. Todennäköisesti Räikkönen ajaa ensi kauden, jos saa jatkosopimuksen. Sen jälkeen, 37-vuotiaana, Räikkönen luultavasti keskittyy perheeseen.

Tosin jo nyt tammikuun lopussa syntynyt Robin -poika ja Minttu -äiti liikkuvat kuski-isän mukana kisoissa. Siten F1-uran jatkumiselle ei kenties olisi takarajaa.

Räikköselle toinen mestaruus ei ole maailman suurin juttu. Kun hän pystyy ajamaan voitoista ja nauttimaan ajamisestaan, työelämä on mallillaan.

Alonsolle, 33, tilanne on toinen. Jos hän tuntee, ettei voi voittaa kolmatta mestaruutta McLarenin ja Hondan kanssa, vaihtoehdot ovat vähissä.

Lopettaminen saman tien kytee varmasti taka-ajatuksissa. Toisaalta Alonso ei halua lähteä F1-tasolta samalla lailla joukon jatkona kuin aloitti uransa Minardilla.

Heikki Kulta
Montmelo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!