Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolehmainen vaihtoi Norjan nihkeyden Klubiin

Robin Lodin siirto suurseura Panathinaikosiin on käytännössä varma

Urheilu
 
Afp
Toni Kolehmainen (vas.) on pelannut 10 A-maajoukkueen ottelua.
Toni Kolehmainen (vas.) on pelannut 10 A-maajoukkueen ottelua. Kuva: Afp

Helsingin Jalkapalloklubiin siirtyvä Toni Kolehmainen, 26, on elänyt vaikeita aikoja.

Suomen maajoukkuerinkiin kuuluva Kolehmainen saapuu Helsinkiin Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta Hønefossista. Joukkueen alkukausi on ollut tuskainen, sillä Hønefoss on sarjassa jumbosijalla.

Artikkeliin liittyvät

"Ainahan se on nihkeää hommaa, kun tulee häviöitä. Norjassa kausi on alkanut huonosti, mutta ei minulla ole sellaista fiilistä, että jättäisin uppoavan laivan."

"Menestyminen kiinnostaa hemmetisti, kun sitä ei ole nyt tullut", Kolehmainen kertoi HS:lle puhelimitse.

Kolehmaista pidettiin suurena lahjakkuutena, ja hän pelasi 2007–2009 hollantilaisen AZ Alkmaarin organisaatiossa. Veikkausliigassa hän löi läpi TPS:ssä, jossa keskikenttämies kuului sarjan parhaisiin pelaajiin.

Oulussa syntynyt Kolehmainen matkasi Turusta Hønefossiin 2012. Hän on kärsinyt loukkaantumisista, eikä norjalaisseurallakaan ole kummoisesti pyyhkinyt.

Suomalaispelaaja etsii nyt HJK:sta paluuta menestyspolulle.

"Olen erittäin hyvässä kunnossa. Takareisi vähän vaivasi hiljattain, mutta se ongelma on tipotiessään", hän sanoo.

Ovi käy tällä hetkellä HJK:ssa vinhaan. Jo keskiviikkona uutisoitu Robin Lodin, 22, siirto kreikkalaiseen Panathinaikosiin on lääkärintarkastusta ja muita yksityiskohtia vaille selvä.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo iloitsee Lodin siirrosta mutta myöntää, että menetys on helsinkiläisille kova.

"Röbä [Lod] valittiin viime kauden parhaaksi liigapelaajaksi, mikä kertoo jotain. Silloin kun Lod on päässyt keskikentän keskustaan, hän on mielestäni pelannut paremmin kuin vuosi sitten tähän aikaan", Lehkosuo sanoo.

Kolehmainen hankittiin osittain, koska Lod on lähdössä.

"Kole [Kolehmainen] tulee meidän kannaltamme hyvään saumaan, sillä toukokuussa on järjetön määrä pelejä edessä. Kolen tehtävä on näyttää olevansa vähintään yhtä hyvä kuin Röbä."

Kolehmaisen vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa, joten hänen pitäisi sopia hyvin HJK:n pelitapaan. Helsinkiläiset pyrkivät pitämään paljon palloa ja rakentavat peliä alhaalta.

Kolehmainen on pukenut miesten maajoukkuepaidan kymmenkunta kertaa päälleen. HJK:hon saapuu kuitenkin keskikenttämies, jolla on takanaan loukkaantumisia ja vaikeat seurajoukkueajat Norjan divarissa.

Hän joutuu kovaan kilpailuun peliajasta. Keskikentän keskustan rooleihin ovat tyrkyllä muun muassa Rasmus Schüller, Guy Moussi, Obed Malolo, Matti Klinga ja Atomu Tanaka, joka on selkeä avauksen pelaaja kymppipaikalle.

"Kilpailu ainoastaan motivoi minua", Kolehmainen sanoo.

Hänellä olisi ollut sopimusta vielä tämä kausi Norjassa. Kolehmaisen on määrä olla sunnuntaina ensimmäistä kertaa mukana HJK:n harjoituksissa.

Hänen sopimuksensa HJK:n kanssa ulottuu ensi kauden loppuun.

 

KuPS–HJK tänään kello 18.30 Kuopiossa. ISTV näyttää ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!