Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrarin päivitys ei riitä Mercedeksen vauhtiin

Rosberg ja Hamilton olivat nopeimmat Barcelonan harjoituksissa

Urheilu
 
josep lago afp
Kimi Räikkönen ei löytänyt pitoa Barcelonan radalla.
Kimi Räikkönen ei löytänyt pitoa Barcelonan radalla. Kuva: josep lago afp

Formula 1 -jännärit ovat hekumoineet ajatuksella, että Mercedeksen ja Ferrarin välinen valtataistelu kiristyisi entisestään Euroopan kauden alkuun äitienpäiväksi. Perjantain harjoitusten perusteella niin ei kuitenkaan näytä käyvän.

Mercedes hallitsi kumpaakin ajojaksoa. Nico Rosberg teki päivän nopeimman kierroksen aamulla, ja iltapäivällä Lewis Hamilton oli sitten kärjessä niin lyhyessä kuin pitkässä vedossakin.

Barcelonan perjantai tarjosi kyllä uusien kehityspakettien kannalta mahdollisimman hankalat säätöolot. Pyörivä tuuli puhalsi 5,5 metrin sekuntivauhdilla. Hehkuva aurinko liukasti puolestaan asvaltin 50-asteiseksi.

Massiivisen aeropäivityksen suurin odotuksin radalle tuonut Ferrari varsinkin pettyi, kun tehdasmittausten lupaama tuntuva vauhtilisä jäi Maranelloon. F15-T-auto liukui sinne tänne niin Kimi Räikkösen kuin Sebastian Vettelinkin piiskaamana.

Suomalaisittain huolestuttavinta oli, kun Räikkösen tällä autolla löytynyt näppituntuma auton keulan käyttäytymiseen oli kateissa.

"Pitoa ei ollut missään. Ihme räpeltämistä se oli koko ajan. En missään vaiheessa saanut autoon sitä tunnetta, mitä tarvitsen. Ehkä se johtui tuulesta, kelistä tai mistä tahansa, mutta auto liukui miten sattui", Räikkönen harmitteli.

Mercedes ei ole levännyt laakereilla, kun se tiesi Ferrarin kehitysvauhdista. Brackleyn tehtaalla rakennettiin uudesta etusiivestä uusi päivitys ja pohjaa uusittiin.

Hamilton näyttää perjantaisin aina olevan ajatuksissaan jossain muualla – meni hyvin tai huonosti.

"Yleensä perjantaisin mietin, mitä pulmia meillä oli, ja teimmekö oikeat päätökset niiden korjaamiseksi", Hamilton totesi.

Heikki Kulta
Montmelo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!