Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hevoskärryiltä kevään kentille

Hyvinkään Tahkon lukkarilla Juha Puhtimäellä riittää energiaa pesäpalloiluun, raviurheiluun ja hierontaan

Urheilu
 
Tapio Vanhatalo
Pesäpalloilija Juha Puhtimäki on myös vannoutunut ravimies. Hän käy viikoittain valmentamassa Callela Samuraita Nurmijärvellä.
Pesäpalloilija Juha Puhtimäki on myös vannoutunut ravimies. Hän käy viikoittain valmentamassa Callela Samuraita Nurmijärvellä. Kuva: Tapio Vanhatalo

Ilmajoella varttunutta Juha Puhtimäkeä, 29, voi perustellusti luonnehtia energiseksi ihmiseksi.

Puhtimäki muutti vuosi sitten Etelä-Pohjanmaalta Hyvinkäälle ja pelasi erinomaisen kauden Uudenmaan ykkösjoukkueessa miesten Superpesiksessä. Lukkari nosti kauden edetessä tasoaan, ja Hyvinkään Tahko päätyi lopulta neljänneksi.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että pesäpalloilijan talvi on pitkä ja ettei arkeen kovin paljon askareita sovi. Puhtimäki on oiva esimerkki urheilijasta, jonka aika ei todellakaan käy pitkäksi.

Pesäpallo vie leijonanosan Puhtimäen ajasta, mutta virtaa ja kiinnostusta riittää myös raviurheiluun ja koulutusta vastaaviin töihin hierojana.

"Isän ja äidin vanhemmat ovat olleet hevosihmisiä. Itse olen harrastanut totopelejä pienestä pitäen, mutta hevosten kanssa olen ollut tekemisissä vasta viitisen vuotta", kertoo Puhtimäki.

Puhtimäen kesät sujuvat pesäpallon ehdoilla, mutta talvisin Vermon ja Lahden raviradat käyvät tutuiksi. Pelaaminen kiinnostaa, mutta ennen kaikkea kiinnostus kohdistuu hevosiin.

Viikoittain Puhtimäki käy valmentamassa Nurmijärvellä Callela Samuraita. Se on viisivuotias ori, josta pesäpalloilija omistaa osan. Puhtimäellä on myös kolme muuta kimppahevosta: nelivuotias tamma Golda Nightwish, kolmevuotias ruuna Don Geronimo ja kaksivuotias tamma Real Red.

"Raviurheilussa viehättää eniten itse hevonen. Tulee kiva tunne, kun näkee hevosten kehittyvän", sanoo Puhtimäki ja mainitsee, että Callela Samuraista on tullut jo hyvä kaveri.

Huhtikuussa Puhtimäki osallistui julkkisten Ravikunkku-kisaan ja onnistui veikkauksissaan paremmin kuin Toni Nieminen. Voitto mäkihypyn olympiavoittajasta ja nykyisestä ravimiehestä toi palkinnoksi hevosen ja osuuden Real Redistä.

Puhtimäki arvioi, että raviurheilu pysyy harrastuksena pitkään. Nyt päähuomio on kuitenkin pesäpallossa.

Omien pelien ja harjoitusten lisäksi Puhtimäki huolehtii joukkoineen siitä, että Hyvinkään Tahkon B-tyttöjen SM-sarjajoukkue menestyy. Puhtimäki on joukkueen pelinjohtaja.

Puhtimäki opiskeli aikoinaan urheiluhierojaksi. Asiakkaita käy hänen kotonaan. Vähän yllättävää on, että hän auttaa lihashuollossa myös joukkuetovereitaan.

"Hyvin ovat palvelut heille kelvanneet", naurahtaa Puhtimäki.

Puhtimäki pelaa Hyvinkäällä toista kauttaan. Aiemmin hän on pelannut pääsarjaa myös Nurmon ja Seinäjoen riveissä. Toistaiseksi paras saavutus on Nurmon Jymyssä 2008 voitettu SM-pronssi.

"Haluan edelleen kehittyä ja voittaa vielä Suomen mestaruuden. Sen eteen tehdään töitä."

 

Miesten Superpesis alkaa 10. toukokuuta otteluilla Vimpeli–Seinäjoki, Koskenkorva–Alajärvi, Joensuu–Hyvinkää, Kankaanpää–Kitee ja Kouvola–Sotkamo. Kauden ensimmäinen suora lähetys (Nelonen Pro 2 ja Ruutu.fi) tulee 15. toukokuuta ottelusta Seinäjoki–Koskenkorva.

Lukkari Juha Puhtimäki haluaa joukkuetovereineen pitää huolen siitä, että Hyvinkään Tahkon ulkopeli sujuu alkavalla kaudella.
Lukkari Juha Puhtimäki haluaa joukkuetovereineen pitää huolen siitä, että Hyvinkään Tahkon ulkopeli sujuu alkavalla kaudella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?