Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kummolan tuki ei ole Saku Koivulle pelkästään hyväksi

Urheilu
 
Tero Hakola Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Suomen jääkiekkoliitto on sopinut rauhoittavansa Kalervo Kummolan seuraajan valintaprosessin kesän ajaksi.

Maanantaina vaalikamppailu sai kuitenkin vauhtia, kun pelaajauransa vuosi sitten päättänyt Saku Koivu ilmoitti Ylen haastattelussa olevansa kiinnostunut puheenjohtajan tehtävästä.

Perheineen Kaliforniasta Suomeen muuttava Koivu ei ottanut vielä kantaa ehdokkuuteen. Hän kuitenkin sanoi, että "asiasta on keskusteltu ja kiinnostusta totta kai on".

Aiemmin kiinnostuksestaan on kertonut kansanedustaja ja entinen huippumaalivahti Sinuhe Wallinheimo. Hänkään ei aio päättää ehdokkuuttaan ennen syksyä.

Koivun ja Wallinheimon lisäksi puheenjohtajan tehtävä polttelee muitakin. On myös mahdollista, että paikkaa ilmaantuu tavoittelemaan kovatasoinen yllätysnimi.

Jääkiekkoliitto valitsi puheenjohtajaa edellisen kerran viime syksynä. Uusi vaali on taas edessä, koska Kalervo Kummola ilmoitti jo tuolloin vetäytyvänsä pestistä vuoden jälkeen.

Liittoa vuodesta 1997 johtanut Kummola kertoi lyhyen jatkopestinsä syyksi halun viedä kesken olevia projekteja päätökseen. Aikatauluun sopii myös, että Kummolan oma suosikki seuraajakseen eli Saku Koivu ehtii palata Pohjois-Amerikasta Suomeen.

Koivu on tukenut Kummolaa ja pelkästään ikonisen pelaajauransa ansiosta suosikki puheenjohtajaksi, jos hän vain päättää lähteä kilpaan.

Mikään läpihuutojuttu hänen valintansa tuskin kuitenkaan olisi, sillä yhteys Kummolaan voi olla myös rasite.

Viime syksyn vaali nimittäin osoitti, että Kummolan suosio puheenjohtajan valitsevassa liittovaltuustossa ei ole vahva. Tulos oli mahdollisimman täpärä, kun Kummola voitti vastaehdokkaansa Mika Anttosen vain yhdellä äänellä lukemin 15–14.

Kummola ei voi siis enää taustalta jyrätä lempiehdokastaan läpi. Kaiken lisäksi Koivun kokemus kotimaisesta jääkiekkoilusta on useiden ulkomailla vietettyjen vuosien takia ohutta.

Oman mausteensa asetelmaan tuo se, että Koivun lisäksi myös Wallinheimo on Kummolan piiriä.

Kummolaa ja Wallinheimoa yhdistää kokoomus, ja Wallinheimon johtama Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys tuki viime syksyn vaalissa Kummolaa.

Hän oli myös "tukimiehenä" Kummolan ja Mika Anttosen tv-kohtaamisessa Ylen A-studiossa.

Koivun ja Wallinheimon joukoilla on kesä aikaa koota rivejään. Lopputulos näyttäisi olevan nyt se, että Kummola voittaa joka tapauksessa.

Tero Hakola
Twitter: TeroHakola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!